Wordt de vulkaanuitbarsting op La Palma een toeristische trekpleister?

Wordt de vulkaanuitbarsting op La Palma een toeristische trekpleister?
Beeld: Europa Press

Wordt de vulkaanuitbarsting op La Palma een toeristische trekpleister?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

SANTA CRUZ – De nog steeds actieve vulkaanuitbarsting, de eerste van de afgelopen 50 jaar in Spanje, kan een toeristische trekpleister worden, aldus de Spaanse minister van Toerisme. Weliswaar dient het bezoek aan het Canarische Eiland voorzichtig en veilig te gebeuren maar volgens de minister Reyes Maroto is gebleken in andere landen zoals IJsland dat een bepaald soort vulkaan-toerisme mogelijk is.

De minister wil duidelijk maken dat uiteraard de veiligheid van de bewoners van La Palma en met name het getroffen gebied bij de Cumbre Vieja-vulkaan veilig zijn en dat hun woningen gespaard blijven met zo min mogelijk schade maar aan de andere kant kan dit fenomeen ook gebruikt worden als toeristische trekpleister.

Dat gebeurde bij de onderzeese vulkanische activiteit bij El Hierro in 2011 en de jaren daarna ook en dit kan zich herhalen bij de meest recente vulkaanuitbarsting op La Palma. De effecten van de laatste vulkaanuitbarsting bij de Teide op het eiland Tenerife en het vulkanische landschap op Lanzarote zijn al jaren toeristische trekpleisters.

De minister van Toerisme wil ook duidelijk maken dat de toeristen die nu op de Canarische Eilanden en met name La Palma verblijven zich geen zorgen hoeven te maken. Toeristen worden wellicht nu aangeraden niet naar La Palma te reizen maar ze begrijpt dat als ‘fans’ van vulkanische activiteiten dat toch willen doen want het komt niet vaak voor in Europa dat men van redelijk dichtbij een actieve vulkaanuitbarsting kan aanschouwen.

Inmiddels is de vulkanische activiteit toegenomen op La Palma en is er meer lava te zien. De lavastroom heeft rond de honderd huizen geraakt en volgens de kranten zijn er 5.000 personen waaronder 500 toeristen geëvacueerd. De toeristen verbleven in hotels aan de kust terwijl de inwoners komen uit diverse gemeenten in de buurt van de vulkaanuitbarsting. Het vliegveld van La Palma is nog steeds geopend en vliegtuigen kunnen opstijgen en landen. Er wordt wel gewaarschuwd voor een mogelijk sluiten van het luchtruim boven het eiland.

De vulkaanuitbarsting gebeurt in een dunbevolkt gebied op La Palma waardoor de schade en evacuees redelijk meevalt. Dat neemt niet weg dat men uiterst voorzichtig en waakzaam is op het eiland want de natuur kan soms vreemde en onvoorspelbare dingen doen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.