skip to Main Content
Definitief vier jaar celstraf voor directrice dierenopvangcentrum Parque Animal in Torremolinos

Definitief vier jaar celstraf voor directrice dierenopvangcentrum Parque Animal in Torremolinos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – De rechtbank in Málaga heeft de celstraf die de directrice van het dierenopvangcentrum Parque Animal in Torremolinos in januari kreeg opnieuw bevestigd. De 72-jarige Carmen Marín zal ondanks haar hoger beroep toch voor drie jaar en negen maanden zelf achter de tralies moeten gaan zitten vanwege het op grote schaal doden van honden en katten en het vervalsen van documenten.

De rechter in Málaga bevestigd nogmaals de gevangenisstraf die in januari van dit jaar al werd gegeven waarmee hij erkent dat de directrice zonder verdoving en zonder precisie de dodelijke injecties in de honden en katten plaatste, puur en alleen om op kosten te besparen. Het ergste is dat het in de meeste gevallen ging om een langzame en voor de dieren pijnlijke dood. Het precieze aantal gedode dieren is niet bekend maar men spreekt over 2.200 gezonde honden en katten in totaal.

De rechter bevestigd tevens dat de directrice dit geprobeerd heeft te verdoezelen door met de papieren te frauderen waar ze tevens een boete voor heeft gekregen van 19.800 euro. De directrice van het gemeente asiel van de kustplaats Torremolinos zal nu de komende drie jaar en negen maanden in de cel verblijven.

Naast de directrice werd ook een andere medewerker, Felipe Barco Gamez (55), voor een jaar naar de gevangenis gestuurd met een geldboete van 3.600 euro voor zijn rol in de “moord” op de duizenden honden en katten in het asiel van Torremolinos.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Als je als dier afhankelijk bent van “mensen” zoals die, dan ben je er slecht aan toe. Deze mensen zouden de dieren moeten beschermen en verzorgen, maar hebben die stumpers walgelijk vermoord. De straf is nooit genoeg, maar in Nederland zouden ze er waarschijnlijk met een boete van €250,- vanaf komen of een taakstrafje. Dus wat dat betreft is het hier nog niet zo slecht.

 2. Aan Erica en Marjolijn
  Zeer erg voor jullie om dit te moeten ervaren en begrijp volkomen jullie reactie. Die assistent had meteen aan de alarmbel moeten trekken, dus eveneens schuldig en zelfde straf.

 3. Deze straf is terecht toegewezen. Spanje is een dieronvriendelijk land. Goed voorbeeld doet goed volgen. Boven op dierenleed blijven zitten en flinke straffen uitdelen.

 4. En waarom heeft Felipe zo weinig straf gekregen?? Hij deed alles voor haar tot en met het vermoorden van mijn 5 katten aan toe!! Die zouden gecastreerd worden maar zijn daar ter plekke vermoord!!!!

 5. Veel te weinig straf en ook voor haar assistent die ook mijn katten heeft vermoord! Waarom krijgt hij zo weinig gevangenisstraf? Hij gaat niet eens de bak in!!Felipe deed alles samen met haar!! Dus????

 6. Te veel onrecht in Spanje voor onze dieren vrienden.
  Het word tijd dat er eens meer respect getoond word door de Spanjaarden
  voor de dieren in het algemeen

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken