Search
menu
Search

Definitief vier jaar celstraf voor directrice dierenopvangcentrum Parque Animal in Torremolinos

Oeps ... foto ontbreekt!

Definitief vier jaar celstraf voor directrice dierenopvangcentrum Parque Animal in Torremolinos

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – De rechtbank in Málaga heeft de celstraf die de directrice van het dierenopvangcentrum Parque Animal in Torremolinos in januari kreeg opnieuw bevestigd. De 72-jarige Carmen Marín zal ondanks haar hoger beroep toch voor drie jaar en negen maanden zelf achter de tralies moeten gaan zitten vanwege het op grote schaal doden van honden en katten en het vervalsen van documenten.

De rechter in Málaga bevestigd nogmaals de gevangenisstraf die in januari van dit jaar al werd gegeven waarmee hij erkent dat de directrice zonder verdoving en zonder precisie de dodelijke injecties in de honden en katten plaatste, puur en alleen om op kosten te besparen. Het ergste is dat het in de meeste gevallen ging om een langzame en voor de dieren pijnlijke dood. Het precieze aantal gedode dieren is niet bekend maar men spreekt over 2.200 gezonde honden en katten in totaal.

De rechter bevestigd tevens dat de directrice dit geprobeerd heeft te verdoezelen door met de papieren te frauderen waar ze tevens een boete voor heeft gekregen van 19.800 euro. De directrice van het gemeente asiel van de kustplaats Torremolinos zal nu de komende drie jaar en negen maanden in de cel verblijven.

Naast de directrice werd ook een andere medewerker, Felipe Barco Gamez (55), voor een jaar naar de gevangenis gestuurd met een geldboete van 3.600 euro voor zijn rol in de “moord” op de duizenden honden en katten in het asiel van Torremolinos.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?