skip to Main Content
Een dode en achttien met legionella besmette toeristen in een hotel in Palmanova op Mallorca

Een dode en achttien met legionella besmette toeristen in een hotel in Palmanova op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – In totaal zijn er 19 personen die besmet zijn geraakt met het legionella virus in een hotel in de kustplaats Palmanova op het eiland Mallorca. Een van deze personen, zoals het er nu naar uitziet een 72-jarige Schotse vakantieganger die volgens de Britse krant The Olive Press al 31 jaar in het hotel komt, is overleden terwijl 17 andere toeristen met verschillende nationaliteiten en een vrouwelijke medewerkster van het hotel besmet raakten en naar het ziekenhuis moesten voor behandeling.

Het eerste besmettingsgeval werd al op 5 oktober gemeld waarna diverse andere gevallen volgden en het uiteindelijke aantal besmette personen opliep naar 19 in totaal. Bij de meeste van de besmette personen wordt vooruitgang geboekt maar een persoon heeft het niet gered. Het gaat om een 72-jarige Schotse man die verschillende pathologieën had waaronder diabetes, chronische leukemie en een hartziekte). Deze man overleed op 11 oktober in het ziekenhuis van Palma de Mallorca.

De Salud Pública afdeling van de regioregering van de Balearen is een onderzoek gestart naar de bron van de besmetting, niet alleen in het getroffen hotel maar ook op het strand bij de douches, openbare toiletten, restaurants, bars, zwembaden en andere hotels en appartementencomplexen. Op dit moment hebben de specialisten alleen in het getroffen hotel resten gevonden van de besmetting. Uit voorzorg werd de watervoorziening naar het hotel afgesloten en moesten de gasten naar andere hotels overgebracht worden om verdere besmetting te voorkomen.

Deze 19 met legionella besmette personen zijn geen losstaande feiten aangezien er volgens de krant Mallorca Diario dit jaar al meer dan 80 besmettingen zijn geweest op Mallorca. De overdacht van de infectie of besmetting wordt veroorzaakt door inademing van met legionella besmette lucht of door besmet water. Het wordt niet overgedragen van persoon op persoon.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Wij hebben 2 weken verbleven in Mallorca in can pastilia hotel calma resultaat , mijn vrouw ligt al 3 weken in het ziekenhuis met een zware longontsteking veroorzaakt door een legionella besmetting opgelopen in het hotel.let extra op als je naar Mallorca afreist.

  2. In 2002 kreeg ik deze bacterie ,hoogstwaarschijnlijk, op een vlucht Mumbay-Amsterdam .Dit was volgens de behandelende artsen door de AIRCO in het vliegtuig.Na 3 dagen met 41,4 graden koorts beterschap ,10 dagen later kon ik het ziekenhuis verlaten.

  3. Legionella is geen virus, maar een bacterie. Indien op tijd, is genezing van de veroorzaakte longontsteking heel simpel met de juiste (macroliden) antibiotica.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken