skip to Main Content
Best betaalde tv presentatoren en presentatrices in Spanje
123rf

Best betaalde tv presentatoren en presentatrices in Spanje

MADRID – Er is regelmatig veel te doen in Nederland over de salarissen van tv presentatoren en presentatrices maar in Spanje zijn de salarissen ook vaak Elhoog. In Nederland staat de presentator van de Wereld draait door en het Top-2000 café Matthijs van Nieuwkerk bovenaan de lijst bij de publieke omroep met een salaris van 580.000 euro terwijl Twan Huys het bij de commerciële zender beter doet met een salaris tussen de 750.000 en 1 miljoen euro en Humberto Tan zelfs nog meer dan 1 miljoen verdient.

Ook in Spanje zijn er uiteraard grote verschillen te zien tussen de salarissen van tv presentatoren en presentatrices die werken bij de publieke omroep (TVE) of bij de commerciële zenders zoals Antena3, Cuatro, Telecinco en La Sexta. Hieronder een kort overzicht van de bekende tv persoonlijkheden en hun salarissen.

Ana Rosa Quintana

De 63-jarige Ana Rosa Quintana Hortal is werkzaam bij Telecinco en is de presentatrice van het dagelijkse actualiteitenprogramma ‘El Programma de Ana Rosa’. Zij heeft gedurende haar lange carrière waarbij ze voor meerdere televisieomroepen heeft gewerkt meerdere prijzen ontvangen. Haar jaarsalaris wordt geschat op 4 miljoen euro. 

Pablo Motos

De 54-jarige Pablo Motos Burgos is de presentator van de dagelijkse fun-show El Hormiguero bij de commerciële zender Antena3. In dat programma wordt gedanst, gelachen, zijn poppen te zien en worden experimenten uitgevoerd. El Hormiguero is ook bekend in Spanje omdat veel bekendheden, zowel nationaal als internationaal, het programma bezoeken. Will Smith is bijvoorbeeld een grote fan van het programma. Pablo Motos is niet alleen de presentator van het programma maar ook de bedenker, maker en producer wat hem een jaarsalaris van zo’n 4 miljoen euro oplevert.

Jorge Javier Vázquez

De 49-jarige presentator werkt voor Telecinco en is wekelijks te zien in programma’s als Sálvame, Sábado Deluxe, Supervivientes, Gran Hermano VIP en Got Talent. Hij is zeer geliefd bij de zogenaamde ‘prensa rosa’ ofwel de roddelpers. Zijn jaarsalaris wordt geschat op zo’n 3 miljoen euro.

Jesús Vázquez

Deze 54-jarige presentator heeft voor meerdere omroepen gewerkt en presenteert op dit moment programma’s als La Voz, La Voz Kids en Factor X bij het kanaal Telecinco. Zijn jaarsalaris wordt geschat op meer dan 3 miljoen euro per jaar.

Matías Prats

De 67-jarige Matías Prats is een van Spanje’s meest geliefde presentatoren van het nieuws. HIj presenteert al tientallen jaren het middagnieuws bij Antena3 waar hij jaarlijks zo’n 2 miljoen euro voor ontvangt. 

Susanna Griso

De 50-jarige Susanna Griso is de presentatrice van het ochtendprogramma Espejo Público bij Antena3. Zij verdient daarmee zo’n 2 miljoen euro per jaar.

Emma Gracía

De 46-jarige Emma Gracía is de presentatrice van enkele populaire programma’s zoals Mujeres y Hombres en Viceversa bij Telecinco en waar zij 1 miljoen euro per jaar mee verdient.

Bertín Osborne

De zanger, acteur en presentator Bertín Osborne presenteert op dit moment een populair programma genaamd Mi casa es la tuya bij Telecinco waar hij 30.000 euro per aflevering mee verdient. Eerder presenteerde hij het programma bij de openbare omroep TVE waar hij 12.000 euro per aflevering voor kreeg.

El Gran Wyoming

De 64-jarige José Miguel Monzón Navarro is beter bekend als El Gran Wyoming en als presentator van het dagelijkse programma El Intermedia bij La Sexta. Tussen 1996 en 2202 presenteerde hij ook het zeer populaire programma Caiga quien caiga. Zijn huidige jaarsalaris is 360.000 euro.

Ana Pastor

De 41-jarige Ana Pastor wordt in Spanje gezien als een van de betere journalisten vanwege haar manier van ondervragen en haar houding. Ze begon haar carrière bij de publieke omroep TVE en het programma Los Desayunos waar ze een maandsalaris van 7.300 euro ontving en per aflevering nog eens 4.900 euro. Nu werkt Ana Pastor bij La Sexta (maar heeft ze een eigen productiebedrijf) en presenteert ze El Objetivo. Haar jaarsalaris was ten tijde van TVE 175.000 euro per jaar maar haar huidige salaris zal veel hoger zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Wat een jaloerse opmerkingen hieronder weer. Zij kunnen gewoon een kunstje dat wij niet kunnen. En volgens de wet van vraag (groot) en aanbod ( uiterst minimaal) knallen dan de salarissen de lucht in. In de voetballerij gaat het nog om veel hogere bedragen. Hoor ik nooit iemand over.

  2. En dan schrikken ze dat er méér en meer mensen in opstand komen.Vroeger was het verschil tussen werkvolk en bazen tussen de 3 tot 10x meer.Nu zijn er die honderden tot duizenden malen meer verdienen.Gaat er over

  3. Absurde salarissen zowel in Spanje als in Nederland en het zal wellicht in vele andere landen niet anders zijn.😫👎

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken