Aantal positieve corona-tests en ziekenhuisopnames Nederland en België stijgen weer maar hoe is dat in Spanje?

Aantal positieve corona-tests en ziekenhuisopnames Nederland en België stijgen weer en hoe is dat in Spanje?
Beeld: Freepik

Aantal positieve corona-tests en ziekenhuisopnames Nederland en België stijgen weer maar hoe is dat in Spanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het aantal positieve corona-tests en de ziekenhuisbezetting is weer aan het stijgen in Nederland en België. In Nederland kwamen er in een dag tijd op woensdag 4.609 nieuwe positief geteste personen bij terwijl dat in België steeg naar 3.010 positief geteste mensen in 24 uur tijd. In Spanje waar meer dan 47 miljoen mensen wonen werd woensdag melding gedaan van 2.528 nieuwe positief geteste personen.

Als gekeken wordt naar het aantal inwoners per land, te weten Nederland met meer dan 17 miljoen, België met meer dan 11 miljoen en Spanje met meer dan 47 miljoen inwoners, lijkt het erop dat het de besmettingscijfers in Nederland en België sneller stijgen dan in Spanje.

Besmettingen 

In Nederland wordt gesproken over het hoogste aantal sinds 24 juli met 4.609 nieuwe positief geteste personen in 24 uur tijd. In België wordt gesproken over een stijging van 46% met 3.010 bevestigde besmettingen in 24 uur tijd. In Spanje is het aantal bevestigde besmettingen niet snel stijgende en bleef dat hangen op 2.528 positief geteste personen, minder dus dan Nederland en België.

Ziekenhuisbezetting

Wat betreft de ziekenhuisbezetting maakt men zich in Nederland al zorgen en worden patiënten ook naar andere ziekenhuizen gebracht. Volgens de laatste cijfers liggen in Nederland 650 corona-patiënten in ziekenhuizen waarvan er 165 op de IC-afdeling liggen.

In België liggen nu 947 corona-patiënten in ziekenhuizen en begint men zich nog geen zorgen te maken. Er liggen in België op dit moment 230 corona-patiënten in de IC-afdelingen. 

In Spanje wordt melding gedaan van 1.828 corona-patiënten in de ziekenhuizen waarvan er 447 op de IC-afdelingen liggen. De afgelopen 24 uur zijn er 220 corona-patiënten bijgekomen in Spanje maar 224 corona-patiënten konden de ziekenhuizen weer verlaten.

Corona-doden

In Nederland werd op woensdag melding gedaan van 10 corona-doden terwijl dat er 11 waren in België. Het aantal corona-doden in Spanje is nog steeds veel te hoog met 31 personen die met of door Covid-19 zijn overleden.

Corona-incidentie

Als we kijken naar de corona-incidentie dan is deze veel lager in Spanje met 54,52 per 100.000 personen in de afgelopen 14 dagen. In Nederland is de corona-incidentie vele malen hoger met 159,25 en in België is dat nog hoger met 243,34 gevallen per 100.000 in de afgelopen 14 dagen. Dat zijn cijfers van het ECDC-dashboard.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.