Spanje valt buiten de top 10 als bekendste landen-merknaam

Spanje valt buiten de top 10 als bekendste landen-merknaam
Beeld: Freepik

Spanje valt buiten de top 10 als bekendste landen-merknaam

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens het Consultancybedrijf Brand Finance, dat landen rangschikt volgens hun succes als merknaam, daalt het merk ‘Spanje’ dit jaar. Spanje belandt op de 12e plaats en verliest dus haar plaats in de top 10.

De merknaam ‘Spanje’ doet het nochtans iets beter dan vorig jaar. In 2020 kreeg Spanje rake klappen toen het 20% verloor in de ranking. Dankzij de goede omgang met de Corona pandemie in de tweede helft van de corona-crisis, herwint het land dit jaar 4%. Toch daalt het van de 11e naar de 12e plaats in de ranking.

Dit jaar vond er in de top 10 geen enkele verandering plaats. De Verenigde Staten is nog steeds verzekerd van een sterke eerste plaats als internationaal merk. De merknaam Verenigde Staten is volgens het consultancybureau maar liefst 20,9 miljoen euro waard. Op de tweede plaats staat China met een merkwaarde van 16,7 miljoen euro. Teresa de Lemus, directrice van het bureau Brand Finance, is er zeker van dat de kloof tussen China en de Verenigde Staten de komende jaren alleen maar kleiner zal worden.

De rest van de top 10 wordt verdeeld tussen de bekende naties. Op de 3e plaats van de rangschikking van landen als merknaam staat Japan. Op de 4e plaats is dat Duitsland, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (5e), Frankrijk (6e), India (7e), Canada (8e), Italië (9e). Op de 10e plaats staat Zuid Korea.

Spanje volgt die top 10 dus zoals gezegd op de 12e plaats. Vergeleken met andere landen kreeg de Spaanse staat een erg lage ranking in verband met haar omgang met de pandemie. Terwijl het elders om gemiddeld 4,6 / 10 ging, kreeg Spanje slechts 0,4 / 10. Als Spanje haar merknaam niet verder wil zien dalen, wordt het dus tijd voor een grondige imagocampagne.

brand
Ga naar de inhoud