Spanje valt buiten de top 10 als bekendste landen-merknaam

Spanje valt buiten de top 10 als bekendste landen-merknaam
Beeld: Freepik

Spanje valt buiten de top 10 als bekendste landen-merknaam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens het Consultancybedrijf Brand Finance, dat landen rangschikt volgens hun succes als merknaam, daalt het merk ‘Spanje’ dit jaar. Spanje belandt op de 12e plaats en verliest dus haar plaats in de top 10.

De merknaam ‘Spanje’ doet het nochtans iets beter dan vorig jaar. In 2020 kreeg Spanje rake klappen toen het 20% verloor in de ranking. Dankzij de goede omgang met de Corona pandemie in de tweede helft van de corona-crisis, herwint het land dit jaar 4%. Toch daalt het van de 11e naar de 12e plaats in de ranking.

Dit jaar vond er in de top 10 geen enkele verandering plaats. De Verenigde Staten is nog steeds verzekerd van een sterke eerste plaats als internationaal merk. De merknaam Verenigde Staten is volgens het consultancybureau maar liefst 20,9 miljoen euro waard. Op de tweede plaats staat China met een merkwaarde van 16,7 miljoen euro. Teresa de Lemus, directrice van het bureau Brand Finance, is er zeker van dat de kloof tussen China en de Verenigde Staten de komende jaren alleen maar kleiner zal worden.

De rest van de top 10 wordt verdeeld tussen de bekende naties. Op de 3e plaats van de rangschikking van landen als merknaam staat Japan. Op de 4e plaats is dat Duitsland, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk (5e), Frankrijk (6e), India (7e), Canada (8e), Italië (9e). Op de 10e plaats staat Zuid Korea.

Spanje volgt die top 10 dus zoals gezegd op de 12e plaats. Vergeleken met andere landen kreeg de Spaanse staat een erg lage ranking in verband met haar omgang met de pandemie. Terwijl het elders om gemiddeld 4,6 / 10 ging, kreeg Spanje slechts 0,4 / 10. Als Spanje haar merknaam niet verder wil zien dalen, wordt het dus tijd voor een grondige imagocampagne.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.