Search
menu
Search

Calle Larios in Málaga voegt zich in rijtje van duurste winkelstraten van Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Calle Larios in Málaga voegt zich in rijtje van duurste winkelstraten van Spanje

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Moet je er trots op zijn of juist niet. De Calle Marqués de Larios in Málaga staat sinds kort in de top tien van duurste winkelstraten van Spanje. Volgens het laatste jaarlijkse onderzoek “Main Streets Across the World” van Cushman & Wakefield staat Málaga op nummer 9 van de lijst die opnieuw aangevoerd wordt door Barcelona en Madrid. Andere steden die op de lijst staan zijn Valencia, Sevilla, Bilbao, Palma en Zaragoza.

Op de wereldranglijst van duurste winkelstraten ter wereld staat er slechts een Spaanse winkelstraat bij de bovenste 25. Dat is de Portal de l’Angel winkelstraat in Barcelona die te vinden is op plaats 14 met een gemiddelde huurprijs van 3.360 euro/m2. De duurste winkelstraat ter wereld is te vinden in New York, de Upper 5th Avenue (28.262 euro/m2) gevolgd door Causeway Bay (25.673 euro/m2) in Hong Kong en New Bond Street (16.200 euro/m2) in Londen.

Volgens het onderzoek zijn de huurprijzen van winkelpanden in Spanje’s duurste commerciële straten gestegen zoals de 1,8% in de Portal de l’Angel in Barcelona, 16,7% in de Avenida Diagonal in Barcelona en 6,4% in de Gran Vía in Madrid. De duurste straat van Spanje is dan weliswaar in Barcelona te vinden, Madrid heeft zeven van de duurste straten tegenover zes in Barcelona.

De Portal de l’Angel is de duurste winkelstraat met een huurprijs van 3.360 euro/m2 gevolgd door de Preciados straat in Madrid met een huurprijs van 3.180 euro/m2, de Passeig de Gracia in Barcelona met 3.060 euro/m2 en de Serrano én Gran Vía in Madrid met een huurprijs van 3.000 euro/m2. De Calle Marques de Larios in Málaga heeft een huurprijs van 1.902 euro/m2 wat goed is voor een negende plaats op de lijst van duurste winkelstraten in Spanje.

Naast deze dure straten in Barcelona, Madrid en Málaga staan ook de volgende steden met de volgende straten bovenaan de lijst van duurste straten: Valencia (Colón), Sevilla (Tetuán), Bilbao (Gran Vía), Palma de Mallorca (Jaime III) en Zaragoza (Plaza de la Independencia).

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?