Calle Larios in Málaga voegt zich in rijtje van duurste winkelstraten van Spanje

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

Calle Larios in Málaga voegt zich in rijtje van duurste winkelstraten van Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Moet je er trots op zijn of juist niet. De Calle Marqués de Larios in Málaga staat sinds kort in de top tien van duurste winkelstraten van Spanje. Volgens het laatste jaarlijkse onderzoek “Main Streets Across the World” van Cushman & Wakefield staat Málaga op nummer 9 van de lijst die opnieuw aangevoerd wordt door Barcelona en Madrid. Andere steden die op de lijst staan zijn Valencia, Sevilla, Bilbao, Palma en Zaragoza.

Op de wereldranglijst van duurste winkelstraten ter wereld staat er slechts een Spaanse winkelstraat bij de bovenste 25. Dat is de Portal de l’Angel winkelstraat in Barcelona die te vinden is op plaats 14 met een gemiddelde huurprijs van 3.360 euro/m2. De duurste winkelstraat ter wereld is te vinden in New York, de Upper 5th Avenue (28.262 euro/m2) gevolgd door Causeway Bay (25.673 euro/m2) in Hong Kong en New Bond Street (16.200 euro/m2) in Londen.

Volgens het onderzoek zijn de huurprijzen van winkelpanden in Spanje’s duurste commerciële straten gestegen zoals de 1,8% in de Portal de l’Angel in Barcelona, 16,7% in de Avenida Diagonal in Barcelona en 6,4% in de Gran Vía in Madrid. De duurste straat van Spanje is dan weliswaar in Barcelona te vinden, Madrid heeft zeven van de duurste straten tegenover zes in Barcelona.

De Portal de l’Angel is de duurste winkelstraat met een huurprijs van 3.360 euro/m2 gevolgd door de Preciados straat in Madrid met een huurprijs van 3.180 euro/m2, de Passeig de Gracia in Barcelona met 3.060 euro/m2 en de Serrano én Gran Vía in Madrid met een huurprijs van 3.000 euro/m2. De Calle Marques de Larios in Málaga heeft een huurprijs van 1.902 euro/m2 wat goed is voor een negende plaats op de lijst van duurste winkelstraten in Spanje.

Naast deze dure straten in Barcelona, Madrid en Málaga staan ook de volgende steden met de volgende straten bovenaan de lijst van duurste straten: Valencia (Colón), Sevilla (Tetuán), Bilbao (Gran Vía), Palma de Mallorca (Jaime III) en Zaragoza (Plaza de la Independencia).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.