skip to Main Content

Eerste skistations in Spanje zijn weer open voor de echte skifans

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor de echte skiliefhebbers is de winter weer begonnen nu er reeds enkele van de 34 skistations die Spanje rijk is het afgelopen weekend en de week daarvoor open zijn gegaan. Terwijl sommigen dus al het geluk hebben om de skipistes gereed te hebben met genoeg sneeuw om te kunnen skiën, zijn er andere skistations die nog even wachten en deze week, die daarna of begin december de pistes openen.

Het eerste skistation wat dit skiseizoen 2017/2018 gereed was voor de skifanaten is het Catalaanse Masella wat met 8 van de 74 kilometer aan pistes en 30 centimeter sneeuw vorige week haar deuren opende. Deze 18 november opende het grotere en bekendere skistation Baqueira Beret tevens in de Catalaanse Pyreneeën haar deuren met 29 van de 156 kilometer aan pistes en 50 centimeter verse sneeuw.

25 november

Het komende weekend op 25 november gaan de meeste andere grote skistations open voor het skiënde publiek. We hebben het dan over Candanchu, Cerler, Formigal, Javalambre en Valdelinares in de deelstaat Aragón. Ook het Catalaanse skistation La Molina zal die dag haar pistes opengooien, iets wat ook het Andalusische Sierra Nevada in Granada zal gaan doen.

30 november

Skifans in het noordwesten van Spanje moeten nog even wachten tot 30 november wanneer gepland staat dat de Asturische skistations Fuentes de Invierno en Valgrande-Pajares in het Cantabrisch gebergte open gaan. Op deze datum of de dag erna zullen ook andere skistations de pistes openen waaronder San Isidro en Valle de Laciana-Leiteriegos, beiden in de provincie León en de Catalaanse skistations Boí Taüll, Espot, Port Ainé en Valdezcaray in de regio La Rioja.

2 december

Op 1 of 2 december zullen de skistations van Tavascan, Valle de Núria en Vallter 2000 in de Catalaanse Pyreneeën hun deuren openen en zullen de pistes in Panticosa in de provincie Huesca in de Aragonese Pyreneeën open gaan.

Skigebieden

Spanje heeft 34 skigebieden verdeeld over het noordoosten, noorden, noordwesten, centraal en zuid Spanje. Hierboven staan de openingsdata van enkele van deze skistations omschreven maar er zijn nog meer pistes die echter nog geen openingsdata bekend hebben gemaakt. Wil je weten wanneer deze stations opengaan, bezoek dan eens de website infonieve.es. Daar zijn alle actuele informatie, sneeuwhoogtes, skigebieden en webcams te vinden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken