skip to Main Content
Illegale handel in roofvogels door de politie opgerold op de Balearen eilanden

Illegale handel in roofvogels door de politie opgerold op de Balearen eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Politieagenten op de Balearen hebben een aantal invallen gedaan in dierentuinen en vogelcentra en daarbij werden 23 roofvogels gered uit de illegale dierenhandel. Op Mallorca, Menorca en Ibiza werden acht arrestaties verricht waaronder de voorzitters van drie valkerij verenigingen. Tijdens de operatie “Pihuelas” werd er ook nog een aap door de agenten gered.

Onder de in beslag genomen vogels zaten twee havikarenden en een slechtvalk. De inspecties vonden plaats in Esporles, Cala Murada, Palma en Felanitx op Mallorca waarbij de politie onderzocht of de broedplaatsen legaal werden uitgebaat.

De meeste dieren, inclusief de arenden en de aap, waren afkomstig van een klein broedcentrum in Raiguer. Er lag geen documentatie over de dieren in het centrum en de arrestaties gebeurden op basis van het vervalsen van documenten.

De politie denkt dat de eigenaars van het broedcentrum nieuwe, juist uitgebroede vogels uit het wild namen en dat zij dan de documenten vervalsten alsof zij in gevangenschap geboren waren. Dit laat hen toe om onder de huidige wetgeving de vogels te verkopen.

Naast de illegale vogelhandel hadden de uitbaters van het vogelcentrum nog een andere handel, de politie vond er 142 marihuanaplanten.

Roger Frans Lauryssen

Dit artikel is geschreven door Roger Frans Lauryssen en geplaatst door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. ik woon op Tenerife en weet van insiders dat het daar bestaande vogelpark veel roofvogels verkoopt aan arabieren voor enorme sommen geld …

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken