Beste historische luxe hotel van Europa te vinden op Gran Canaria

Beste historische luxe hotel van Europa te vinden op Gran Canaria
Beeld: Barceló Hotels

Beste historische luxe hotel van Europa te vinden op Gran Canaria

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Tijdens de World Luxury Hotel Awards 2019 zijn er weer veel prijzen gevallen voor hotels in Spanje maar een hotel valt op. Het gaat om het Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel in las Palmas op Gran Canaria. Dit hotel is gekozen tot beste historische luxe hotel van Spanje en zelfs heel Europa.

Het is alweer het 13e jaar dat de World Luxury Hotel Awards prijzen zijn uitgereikt aan de hotels die zich onderscheiden van alle andere hotels vanwege de kwaliteiten, ligging en service. 

Op de lijst van honderden hotels wereldwijd staan 21 hotels die in Spanje te vinden zijn. Die zijn weer onderverdeeld in verschillende categorieën zoals Luxury Family All-Inclusive Hotel, Luxury Cultural Hotel, Luxury Design Hotel, Luxury Coastal Resort etc.

In de categorie Luxury Historical Hotel heeft het Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel de prijs gewonnen als beste historische luxe hotel van Europa. En dat is niet voor niets want eerder sliepen in dit luxe hotel in Las Palmas al bekendheden als Ava Gardner, Winston Churchill, Agatha Christie, Gregory Peck en Maria Callas.

Dit hotel is het oudste van Las Palmas de Gran Canaria en werd reeds geopend in 1890 als icoon van de Canarische hoofdstad. Tijdens de vijftiger en zestiger jaren was dit hotel dé jet set hotspot en werd dit luxe hotel regelmatig door beroemdheden bezocht.

In 1923 werd het gebouw door de gemeente gekocht waarna het in 1951 verbouwd werd naar de huidige staat en werd heropend. Het huidige hotel is eigendom van de Barceló Hotel Group dat van het gebouw een vijf sterren Gran Lujo heeft gemaakt. Het hotel werd na een grote verbouwing op 1 november dit jaar heropend als Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.