Beste historische luxe hotel van Europa te vinden op Gran Canaria

Beste historische luxe hotel van Europa te vinden op Gran Canaria
Beeld: Barceló Hotels

LAS PALMAS – Tijdens de World Luxury Hotel Awards 2019 zijn er weer veel prijzen gevallen voor hotels in Spanje maar een hotel valt op. Het gaat om het Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel in las Palmas op Gran Canaria. Dit hotel is gekozen tot beste historische luxe hotel van Spanje en zelfs heel Europa.

Het is alweer het 13e jaar dat de World Luxury Hotel Awards prijzen zijn uitgereikt aan de hotels die zich onderscheiden van alle andere hotels vanwege de kwaliteiten, ligging en service. 

Op de lijst van honderden hotels wereldwijd staan 21 hotels die in Spanje te vinden zijn. Die zijn weer onderverdeeld in verschillende categorieën zoals Luxury Family All-Inclusive Hotel, Luxury Cultural Hotel, Luxury Design Hotel, Luxury Coastal Resort etc.

In de categorie Luxury Historical Hotel heeft het Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel de prijs gewonnen als beste historische luxe hotel van Europa. En dat is niet voor niets want eerder sliepen in dit luxe hotel in Las Palmas al bekendheden als Ava Gardner, Winston Churchill, Agatha Christie, Gregory Peck en Maria Callas.

Dit hotel is het oudste van Las Palmas de Gran Canaria en werd reeds geopend in 1890 als icoon van de Canarische hoofdstad. Tijdens de vijftiger en zestiger jaren was dit hotel dé jet set hotspot en werd dit luxe hotel regelmatig door beroemdheden bezocht.

In 1923 werd het gebouw door de gemeente gekocht waarna het in 1951 verbouwd werd naar de huidige staat en werd heropend. Het huidige hotel is eigendom van de Barceló Hotel Group dat van het gebouw een vijf sterren Gran Lujo heeft gemaakt. Het hotel werd na een grote verbouwing op 1 november dit jaar heropend als Santa Catalina, a Royal Hideaway Hotel.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.