Search
menu
Search

De 10 meest succesvolle Spaanse dorpen op Instagram

Oeps ... foto ontbreekt!

De 10 meest succesvolle Spaanse dorpen op Instagram

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Je kunt er niet meer omheen, het sociale medium Instagram is dé plaats om foto’s te plaatsen van de dorpen waar men op bezoek is geweest. Dat doen miljoenen mensen en dus is het ook mogelijk aan de hand van de hashtags te achterhalen hoe vaak een bepaald dorp is geplaatst. Holidu heeft een overzicht geplaatst van de 10 meest succesvolle Instagram dorpen in Spanje.

In onderstaande lijst tellen we van de 10e plaats naar de nummer 1 op de lijst ‘Los 10 pueblos con más éxito en Instagram’ aan de hand van de # hashtags. Holidu heeft bij de bepaling van deze lijst alleen gekeken naar dorpen die tussen de 10.000 en 30.000 inwoners hebben. Ken jij deze dorpen al?

Dit is de top 10 

10. Cambados (Pontevedra)

Dit dorp is gelegen aan de kust en is niet alleen bekend als een van de mooiste kustdorpen van Galicië maar ook vanwege een van de mooist gelegen begraafplaatsen. In totaal heeft Cambados op Instagram 66.079 meldingen/hashtags.

9. Baeza (Granada)

Met 78.259 meldingen/hashtags op Instagram staat dit prachtige dorp in de provincie Granada niet alleen op deze lijst van meest gemelde dorpen maar is het ook een door Unesco beschermd dorp.

8. Vejer de la Frontera (Cádiz)

Het witte dorp (pueblo blanco) is wereldbekend en dus wordt het ook veel op Instagram geplaatst. Om precies te zijn heeft Vejer de la Frontera 81.171 meldingen/hashtags op Instagram, goed voor een 8e plaats op de top 10 lijst.

7. Santoña (Cantabrië)

Wellicht niet het bekendste dorp bij de internationale Spanje reizigers maar toch staat dit dorp aan de Cantabrische Zee op de 7e plaats met 84.403 meldingen/hashtags op Instagram. Dat is met name te danken aan de prachtig gelegen Faro del Caballo vuurtoren waar je alleen kunt komen via honderden traptreden.

6. Calella de Palafrugell (Gerona)

Met Calella de Palafrugell zijn we beland aan de Costa Brava, een bekendere regio voor veel internationale vakantiegangers. Weliswaar is dit prachtig gelegen kustdorpje aan de Middellandse Zee niet zo bekend als Lloret de Mar of Tossa de Mar, het is wel een veel gefotografeerd dorp en op Instagram kreeg dit dorp 85.947 meldingen/hashtags.

5. Astorga (León)

Astorga is bekend vanwege de mooie Barokke gevel van het stadhuis maar nog bekender vanwege het Palacio Episcopal, ontworpen door niemand minder dan Antoni Gaudí. Dit Gaudí monument heeft ervoor gezorgd dat Astorga 89.068 meldingen/hashtags heeft op Instagram.

4. Sarria (Lugo)

In de provincie Lugo in de regio Galicië ligt Sarria aan de Camino de Santiago. Wellicht is dit waarom dit prachtig gelegen dorp maar liefst 103.117 meldingen/hashtags heeft op Instagram.

3. Mogán (Gran Canaria)

Op het Canarische Eiland Gran Canaria ligt het kustdorp Mogán. Eigenlijk heeft Mogán de melding op deze lijst te danken aan het kleurrijke en mooi gelegen Puerto de Mogán waardoor deze plaats 130.000 meldingen/hashtags heeft op Instagram.

2. Sóller (Mallorca)

De melding van Sóller op het Balearen eiland Mallorca is met name te danken aan de houten toeristen trein tussen Sóller en Port de Sóller. Maar er zijn meer fotomomenten in Sóller te vinden waardoor dit dorp 209.667 meldingen/hashtags kreeg op Instagram.

1. Llanes (Asturië)

Niet Catalonië, geen Balearen, Canarische Eilanden, de Valencia regio of de Costa del Sol maar Asturië heeft de eer om het meest gemelde dorp te hebben op Instagram. Het gaat om het aan de Atlantische Oceaan gelegen Llanes, bekend vanwege de mooiste stranden van de omgeving en de prachtige natuur. Goed voor 214.842 meldingen/hashtags op Instagram.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?