menu: rubrieken, zoeken & meer

Horeca mag weer gedeeltelijk open in Murcia regio

Horeca mag weer gedeeltelijk open in Murcia regio
Beeld: Pixabay (aangepast)

Horeca mag weer gedeeltelijk open in Murcia regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MURCIA – Vanaf zaterdag mogen bars en restaurants in tien gemeenten in de autonome regio Murcia hun terrassen weer openen om klanten te ontvangen. Het gaat dus om 10 van de 45 gemeenten in de autonome regio Murcia. De avondklok en regionale lockdown blijven nog gehandhaafd tot tenminste 9 december.

De terrassen van de bars en restaurants in de gemeenten Águilas, Ojós, Ulea, Abarán, Beniel, Cartagena, Lorquí, Molina, Pliego en Santomera mogen vanaf zaterdag 21 november weer klanten ontvangen.

In de gemeenten Águilas, Ojós en Ulea mogen de terrassen voor 100% open maar in de gemeenten Abarán, Beniel, Cartagena, Lorquí, Molina, Pliego en Santomera geldt vooralsnog een capaciteit van 75%

De regionale de-escalatie begint deels in de Murcia regio in de gemeenten die gelegen zijn aan de kust en daar waar de minste geregistreerde geïnfecteerde gevallen bekend zijn.

Op Cartagena als grote stad na is de epidemiologische situatie nog niet zo goed dat ook de horeca in de steden Lorca en de hoofdstad Murcia hun terrassen mogen openen. Datzelfde geldt ook voor de andere 33 gemeenten in de autonome regio Murcia.

Aan de hand van de dagelijkse gegevens nemen de autoriteiten de beslissingen over de te openen horeca in andere gemeenten of indien nodig het opnieuw sluiten van de horeca.

De avondklok tussen 23.00 en 6.00 uur blijft nog tot tenminste 9 december bestaan, Datzelfde geldt voor de regionale lockdown van de Murcia regio wat betekent dat op enkele uitzonderingen na niemand de autonome regio in en uit mag reizen.