menu: rubrieken, zoeken & meer

Nederlands reisadvies voor Spanje aangepast

Nederlands reisadvies voor Spanje aangepast
Beeld: 123rf (aangepast)

Nederlands reisadvies voor Spanje aangepast

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Nederland heeft op vrijdag 20 november het reisadvies voor Spanje aangepast. Wat betreft de kleuren is er niets veranderd want heel het Spaanse vasteland inclusief de Balearen eilanden staan nog op oranje (alleen noodzakelijke reizen) en voor de Canarische Eilanden nog steeds op geel (let op: veiligheidsrisico’s). Buitenlandse Zaken waarschuwt alle reizigers echter nu wel voor de verplichte negatieve PCR-test eis die vanaf maandag 23 november geldt in heel Spanje (dus ook de Canarische Eilanden).

UPDATE: Het reisadvies voor de Canarische Eilanden is op 22 december weer aangepast door Nederland LEES VERDER.

Dit is de tekst zoals deze vermeld wordt door het Ministerie van Buitenlandse Zaken op de website Nederlandwereldwijd.nl :

Het coronavirus is in Nederland en veel andere landen nog niet onder controle. Blijf deze winter daarom zo veel mogelijk thuis. Maak en boek geen reizen naar het buitenland tot half januari 2021, tenzij strikt noodzakelijk. 

Vanaf 23 november stelt Spanje het tonen van een negatieve PCR-test verplicht voor reizigers uit Nederland die met het vliegtuig of met de boot inreizen. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Dit betekent dat deze afgenomen moet zijn binnen 72 uur voor vertrek. 

LEESTIP:
Verwarring Canarische Eilanden over negatieve PCR-test of antigeentest
Alles over de verplichte negatieve PCR-test om Spanje binnen te komen
Overzicht van de corona-maatregelen per regio in Spanje

Ook moeten reizigers die met het vliegtuig of de boot komen bij binnenkomst (de QR-code van) een ingevuld “Health Control Form” kunnen laten zien. Deze inreisbeperkingen gelden niet voor reizigers met de auto of de trein. 

De kleurcode voor de Canarische eilanden is ‘geel’ (let op: veiligheidsrisico’s). Spanje heeft de noodtoestand voor heel Spanje uitgeroepen. De Spaanse nationale en regionale overheden kunnen maatregelen nemen waardoor de bewegingsvrijheid wordt beperkt. In het hele land geldt een avondklok (van 23:00 tot 06:00 uur), behalve voor de Canarische eilanden. 

Voor het Spaanse vasteland en de Balearen blijft kleurcode ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) gelden. Na verblijf in ‘oranje’ gebied gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Beeld: Nederlandwereldwijd.nl