skip to Main Content

Ludiek protest tegen kapitalisme in Andalusische banken (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – (Else Beekman) In Sevilla wordt steeds vaker op een ludieke wijze geprotesteerd tegen het huidige kapitalistische financiële systeem bij bankfilialen verspreid door de stad. In de vorm van een onverwacht klein flamenco-optreden wordt een bulería gedanst of gezongen met kritische teksten over het bankwezen en het kapitalisme.

Op youtube is in een filmpje hierover te zien hoe een in het zwart geklede vrouw haar portemonnee uiteenrukt zodat alle muntjes op de grond vallen, om daar vervolgens op te gaan dansen.

‘Flashmobs’

De overkoepelende organisatie die deze ‘flashmobs’ organiseert is flo6x8, een antikapitalistische groepering die op vreedzame wijze wil protesteren.

Flashmobs is een fenomeen dat naar het schijnt uit New York is komen overwaaien en waarbij een groepje mensen bij elkaar komt om iets opvallends te doen, om vervolgens weer direct uit elkaar te gaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend