skip to Main Content

Medio Ambiente subsidieert katoenvelden la Vega Baja

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Else Beekman) Het ministerie van Milieu heeft aangekondigd 1.000 hectaren aan katoenplantages in la Vega Baja te gaan subsidiëren met geld van de Europese Unie.

Katoenboeren kunnen tot 1.600 euro subsidie per gecultiveerde hectare ontvangen. Sinds de jaren tachtig wordt er in het gebied al katoen verbouwd, echter de laatste jaren raakten steeds meer katoentelers in de problemen. De behandeling van de subsidieaanvragen heeft enige tijd geduurd, maar binnenkort zal het eerste geld worden overgemaakt.

Jaren van onderzoek naar de levensvatbaarheid van katoenplantages in het gebied hebben zijn vruchten afgeworpen en ervoor gezorgd dat de Europese Unie een groot gedeelte van de exploitatie in La Vega Baja gaat financieren.

Textielindurstrie

In totaal is er subsidie voor 48.000 hectare katoenvelden verspreid door heel Spanje. Volgens een onderzoek van de Universiteit Miguel Hernández, uitgevoerd tussen 2008 en 2009, is de katoen uit de regio van uitstekende kwaliteit en erg geschikt voor de textielindustrie.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend