skip to Main Content

Regering wil verscherping wapenwetgeving

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De regering is schijnbaar bezig om de regels voor het in bezit hebben van een wapen aan te scherpen. Zo zal een simpele verkeersovertreding voor te snel of met alcohol op te rijden al genoeg zijn om een wapenvergunning in te trekken. Mocht men bij de politie bekend zijn voor bijvoorbeeld diefstal, dan kan men ook fluiten naar een vergunning voor het in bezit hebben van wapens.

Zoals verwacht zijn jagers, hobbyschutters en wapenhandelaren fel tegen de nieuwe regelgeving en zijn acties aangekondigd. Volgens hen is de Spaanse wet op het bezit van wapens al een van de zwaarste van heel Europa en moet het niet nóg moeilijker worden om wapens te hebben.

Zeker na de schietpartij in Olot (Catalunya) afgelopen week waarbij een gefrustreerde werknemer zijn ex-baas en zoon en twee bankmedewerkers dood schoot, is er in Spanje weer een discussie gaande over de wapenwetgeving. Volgens de verdedigers van de wapens zijn dit slechts uitzonderingsgevallen en niet de regel. (Europa News)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend