skip to Main Content

Spanje zal in 2013 uit de bouwcrisis komen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Het zal nog zeker tot het jaar 2013 duren voordat Spanje uit de huidige crisis in de bouwsector zal komen, aldus Euroconstruct. Spanje zal daarmee het laatste land van de Europese Unie zijn die vanaf dat jaar weer verbeteringen zal zien in de bouwsector. Tot dat jaar zal de bouw verder dalen vanwege het niet meer investeren in infrastructuren en het amper verstrekken van hypotheken door de banken.

Volgens Euroconstruct zijn er tenminste vijf tot zes jaren nodig om sinds de “boom” in het jaar 2007 weer tot een normale situatie te komen in de noodlijdende bouwsector. Volgens de studie van deze instantie is de daling in de bouwsector in 2008 18,9% geweest gevolgd door een grotere daling van 26,1% in het jaar 2009. In 2010 is de bouw in Spanje met 16% afgenomen en dat ook in 2011 nog met 13,6% dalen gevolgd door een daling van 2,3% in 2012. In 2013 zal de bouw weer langzaam met 1,3% gaan stijgen. Met andere woorden, in het komende jaar zal de bouw in Spanje het dieptepunt bereiken. (20 Minutos)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend