skip to Main Content
Plannen om een camping met boomhutten te bouwen in de Ripollès streek nabij de Costa Brava

Plannen om een camping met boomhutten te bouwen in de Ripollès streek nabij de Costa Brava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

GIRONA – Het bedrijf Sueños en los Árboles ofwel Dromen/slapen in bomen heeft een plan klaarliggen om in een bos op een landgoed bij Llaés, nabij de grotten gelegen tussen de gemeenten Ripoll en Vidrà in de provincie Girona, een camping in bomen te gaan aanleggen/bouwen. De gemeente Ripoll dient echter wel het bestemmingsplan te veranderen om constructies in een natuurgebied toe te staan.

Een camping of luxe hutten in bomen is niet nieuw in deze regio van Catalonië aangezien er al soortgelijke “campings” of hotels zijn in Sant Hilari Sacalm waar het Cabanes als arbres is gevestigd en het in Frankrijk gelegen Les cabanes dans les bois in Carcasona. Het is echter wel de eerste boomhut-camping in de ripollés streek (comarca).

De bedoeling is om op een zo natuurlijk mogelijke wijze de hutten in de bomen te bouwen en de natuur te respecteren, iets wat ook wel noodzakelijk is anders zouden er geen vergunningen gegeven worden. Voor de gemeente is de komst van een camping of bungalowpark in de bomen goed nieuws en sluit dit concept perfect aan bij de natuurlijke omgeving en de vorm van toerisme die men graag ziet.

Het is niet precies bekend om hoeveel houten boomhutten het gaat en hoe ze eruit gaan zien maar men trekt de vergelijking met het reeds bestaande Cabanes als arbres in de gemeente Sant Hilari, niet ver weg van Ripoll. Naast de hutten in de bomen moeten er ook platforms komen en wandelpaden waardoor het mogelijk moet zijn om van boom naar boom te lopen, alles boven de grond natuurlijk.

Het is nog niet bekend wanneer men met de bouw gaat beginnen want dat is afhankelijk van de gemeente die eerst vergunningen dient te geven door het bestemmingsplan aan te passen. Men denkt echter dat binnen enkele maanden met de bouw begonnen kan worden.

Foto: Cabaños en los Arboles

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken