Search
menu
Search

Prestigieus project voor Benidorm: een kabelbaan en transparant uitzichtplatform in natuurpark Serra Gelada

Oeps ... foto ontbreekt!

Prestigieus project voor Benidorm: een kabelbaan en transparant uitzichtplatform in natuurpark Serra Gelada

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BENIDORM – Als het aan de zakenman Antonio Puchades Orts ligt krijgt Benidorm er binnenkort een nieuwe toeristische attractie bij. Deze moet bestaan uit een kabelbaan die wandelaars en toeristen naar het natuurpark brengt waar men kan genieten van wandelpaden en een uitzichtplatform van glas waarbij een restaurant gelegen zal zijn. Het is met recht een prestigieus project wat wellicht goed zal zijn voor het toerisme maar moeilijk haalbaar zal zijn omdat de Serra Gelada een beschermd natuurgebied is.

De zakenman heeft grootse plannen met Benidorm en is bereid miljoenen te investeren in een project wat hij als toeristisch zeer aantrekkelijk ziet en waardoor Benidorm de wereldhoofdstad van het toerisme moet worden, aldus de promotievideo. Het idee is om de zeeboulevard de Playa Levante in Benidorm te verlengen door een houten wandelpad wat door een deel van het natuurpark loopt richting het beginpunt van een kabelbaan die de mensen naar boven brengt waar een van glas gemaakt panoramisch uitzichtpunt moet komen en waar men kan genieten van een drankje of maaltijd in het nieuw te bouwen restaurant.

Dat moet allemaal gebeuren in het natuurpark Parque Natural de la Serra Gelada wat sinds 2005 een beschermd natuurgebied is waardoor veranderingen aan de natuur en al helemaal de bouw niet toegestaan is in dit deel van de kustlijn. De eigenaren van projecten als Aqualandia en Mundomar hebben echter een studie van de Universiteit van Alicante waarin staat dat de impact op de natuur van de uit te voeren plannen minimaal is.

De zakenman heeft de steun van veel gemeenteraadsleden van Benidorm die vinden dat een project als wat er nu voorgesteld wordt een uitstekende impuls kan geven aan het toerisme. Op deze website kunnen geïnteresseerden ook hun steun geven. Men is nu bezig om de verantwoordelijken voor natuur en milieu van de Generalitat Valenciana over te halen mee te gaan met het prestigieuze project maar tot op de dag van vandaag is de kans klein.

Bekijk hieronder de video van het project.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?