Prestigieus project voor Benidorm: een kabelbaan en transparant uitzichtplatform in natuurpark Serra Gelada

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – Als het aan de zakenman Antonio Puchades Orts ligt krijgt Benidorm er binnenkort een nieuwe toeristische attractie bij. Deze moet bestaan uit een kabelbaan die wandelaars en toeristen naar het natuurpark brengt waar men kan genieten van wandelpaden en een uitzichtplatform van glas waarbij een restaurant gelegen zal zijn. Het is met recht een prestigieus project wat wellicht goed zal zijn voor het toerisme maar moeilijk haalbaar zal zijn omdat de Serra Gelada een beschermd natuurgebied is.

De zakenman heeft grootse plannen met Benidorm en is bereid miljoenen te investeren in een project wat hij als toeristisch zeer aantrekkelijk ziet en waardoor Benidorm de wereldhoofdstad van het toerisme moet worden, aldus de promotievideo. Het idee is om de zeeboulevard de Playa Levante in Benidorm te verlengen door een houten wandelpad wat door een deel van het natuurpark loopt richting het beginpunt van een kabelbaan die de mensen naar boven brengt waar een van glas gemaakt panoramisch uitzichtpunt moet komen en waar men kan genieten van een drankje of maaltijd in het nieuw te bouwen restaurant.

Dat moet allemaal gebeuren in het natuurpark Parque Natural de la Serra Gelada wat sinds 2005 een beschermd natuurgebied is waardoor veranderingen aan de natuur en al helemaal de bouw niet toegestaan is in dit deel van de kustlijn. De eigenaren van projecten als Aqualandia en Mundomar hebben echter een studie van de Universiteit van Alicante waarin staat dat de impact op de natuur van de uit te voeren plannen minimaal is.

De zakenman heeft de steun van veel gemeenteraadsleden van Benidorm die vinden dat een project als wat er nu voorgesteld wordt een uitstekende impuls kan geven aan het toerisme. Op deze website kunnen geïnteresseerden ook hun steun geven. Men is nu bezig om de verantwoordelijken voor natuur en milieu van de Generalitat Valenciana over te halen mee te gaan met het prestigieuze project maar tot op de dag van vandaag is de kans klein.

Bekijk hieronder de video van het project.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.