skip to Main Content
Ryanair en Vueling zijn de vliegmaatschappijen met de meeste vertragingen in Spanje

Ryanair en Vueling zijn de vliegmaatschappijen met de meeste vertragingen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de gegevens van de vliegveld beheerder Aena zijn de vliegmaatschappijen Ryanair en Vueling degene die de meeste vertragingen hebben op Spaanse vliegvelden. De Ierse low cost vlieger heeft volgens de statistieken 42.637 vertragingen gehad waarbij vluchten 15 minuten later arriveerden. Vueling had een aantal van 38.230 vluchten die te laat aankwamen. Dit is te lezen in de cijfers tot en met september van dit jaar die gepresenteerd werden door Aena.

Tussen begin januari en eind september werden er op de 46 vliegvelden die onder beheer staan van Aena 307.364 vertragingen geregistreerd waarbij een vliegtuig 15 minuten later dan gepland aankwam. Ryanair staat ondanks dat ze aankondigen de Europese vlieger te zijn met de minste vertragingen toch in Spanje bovenaan de lijst van vluchten die met een vertraging van minimaal 15 minuten aankwamen op de bestemming in Spanje.

Op de nummer een staat dus Ryanair met 42.637 vluchten die te laat arriveerden gevolgd door de nummer twee Vueling met 38.230 vertraagde vluchten. Op de derde plaats taat Air Europa met 21.579 vertragingen gevolgd door EasyJet met 20.610, Air Nostrum met 14.009 en Norwegian Air met 11.693 vertraagde vluchten.

Als gekeken wordt naar de vliegvelden die onder het beheer van Aena vallen (46 in totaal) dan wordt 40% van alle vertragingen geregistreerd op de vliegvelden van Barcelona en Madrid, iets wat ook wel logisch is aangezien dit de vliegvelden zijn met de meeste vliegtuigpassagiers en vliegtuigen. Gedurende de eerste negen maanden van dit jaar werden er 65.339 vertragingen geregistreerd op het vliegveld Barcelona-El Prat terwijl dat er 55.118 waren op het vliegveld van Madrid-Barajas.

In Barcelona waren de meeste vertraagde vluchten van Vueling (21.037) gevolgd door Ryanair (8.613), EasyJet (4.227), Norwegian (2.326) en Lufthansa (1.763). In Madrid was de maatschappij met de meeste vertragingen Air Europa (9.039) gevolgd door Iberia (8.264), Ryanair (6.631), Air Nostrum (5.597) en Iberia Express (2.537).

Gedurende de eerste negen maanden werden er in totaal 13.714 vluchten geannuleerd waarbij de maatschappij Netjets met 1.218 de nummer een positie in handen heeft gevolgd door Air Nostrum met 887, Vueling met 815, Ryanair met 552, Air Europa met 332, Iberia met 319, Niki met 305, EasyJet met 267 en Norwegian met 251 geannuleerde vluchten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Nog nooit vertraging gehad met Ryanair. Andere vliegtuigmaatschappij en wel.

 2. Vlieg ook 4x p/j heen en weer naar Alicante, al 8j.
  Met Ryanair en Transavia.
  Met Ryanair nooit vertaging gehad en landen meestal voor gemelde tijd.
  Met Transavia wel.
  Vueling weet ik niet.

 3. Is het de auteur van dit artikel nooit in zijn hoofd opgekomen om zijn eigen getallen te relativeren? Een beetje statistiek is meer dan getallen overnemen van een lijstje. En vergeet ook niet mee te nemen dat een eerlijke vergelijking uitgaat van dezelfde luchthaven. Appels met peren etc…

 4. Ik zie Transavia nergens vermeld staan, doen die niet mee in de registratie ?

 5. Volledig akkoord met de vorige reacties : klopt helemaal niet. Wij vliegen 4 à 6 keer per jaar tussen Alicante en Brussel (Zaventem of Charleroi) en vice versa en meestal met Ryanair. Ik herinner me één keer dat de vlucht vertraging had en dat was voor Ryanair een geval van overmacht : er was een staking van de luchtverkeersleiders in Frankrijk.

 6. Vueling heeft maar een vierde van het aantal toestellen wat Ryanair heeft. Qua grootte in Europa steet ryaniar op plaats 1 en vueling samen met IAG (British Airways, Iberia, Aer Lingus, ) op de 3de plaats . Als men dit soort cijfers ook mee zou rekenen , Want vueling zelf heeft maar 100 toestellen , dus is de kans op vertraging bij Ryanair met 400 toestellen 4 maal zo groot.

 7. Dit moet natuurlijk eerlijkheidshalve afgezet worden naar het aantal vluchten.
  Dan ontstaat een eerlijk beeld en percentages.
  Vlieg per jaar zeker met Ryanair 52 keer vv Spanje ( Alicante en Valencia) wat super op tijd gaat!

 8. Onzin. Vlieg minimaal 6 keer per jaar met Ryanair naar Spanje. En dat al jaren. Het is dan toch wel zéér zelden dat hun met vertraging op Reus aankomen vanuit Eindhoven. Meestal voor de afgesproken tijd.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken