skip to Main Content
Spaanse spoorwegen annuleert 517 treinen vanwege stakingen
Archieffoto

Spaanse spoorwegen annuleert 517 treinen vanwege stakingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe moet vanwege aangekondigde stakingen van het personeel de komende kerstperiode 517 treinen annuleren. Het gaat met name om de zogenaamde “media en larga distancia” treinen die vaak regionaal rijden. Om precies te zijn gaat het om 160 lange afstandstreinen (larga distancia) en 411 middellange afstandstreinen (media distancia).

Het personeel van Renfe en Adif zal op vrijdag 21 december en op maandag 7 januari het werk neerleggen tijdens stakingen. Daardoor zullen er op die dagen geen treinen rijden. Eerder werd er ook al op 13 en 14 december gestaakt waardoor er ook al tientallen treinen niet reden.

De stakingen vallen deels samen met de zogenaamde “operación salida y retorno” wat dagen zijn waarop het extra druk is bij de Spaanse treinen vanwege het vertrek voor de Kerst en terugkomst na Driekoningen. De kans is echter groot dat er een minimale dienstverlening dient te zijn waardoor veel mensen weinig zullen merken van de stakingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken