Nog geen vliegverbod op vluchten naar het Verenigd Koninkrijk in Spanje (UPDATE)

Nog geen vliegverbod op vluchten naar het Verenigd Koninkrijk in Spanje
Beeld: 123rf

Nog geen vliegverbod op vluchten naar het Verenigd Koninkrijk in Spanje (UPDATE)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering heeft nog geen vliegverbod ingesteld voor vluchten uit en naar het Verenigd Koninkrijk. Op zondag werd bekend dat Nederland, België en Italië de koplopers zijn op vliegverboden voor vluchten uit het Verenigd Koninkrijk maar Spanje wacht nog op een centraal georganiseerd Europees antwoord.

UPDATE 21 december: Na een nieuwe EU-vergadering heeft Spanje samen met Portugal besloten dat vanaf dinsdag 22 december er een vliegverbod komt voor alle reizigers die vanuit het Verenigd Koninkrijk op verschillende manieren (vliegtuig, trein, ferry) naar Spanje reizen behalve reizigers met de Spaanse nationaliteit en officiële inwoners (residentes) van Spanje.

SInds zondag 20 december en voor de komende 10 dagen mogen er geen vluchten uit het Verenigd Koninkrijk aankomen op Nederlandse , Belgische, Italiaanse, Duitse, Franse, Oostenrijkse, Ierse en Bulgaarse vliegvelden. 

Andere landen zoals Frankrijk, Portugal en ook Spanje denken na over soortgelijke vliegverboden maar in het geval van Spanje wacht men nog op een gezamenlijk EU-antwoord op de virusmutatie.

Terwijl de Nederlandse gezondheidsdiensten melden dat er in december ook in Nederland gevallen gemeld zijn van deze virusmutatie SARS-COV-2 VUI 202012/0 is dat in Spanje officieel nog niet het geval.

Spanje wil een gezamenlijk besluit van de 27 EU-landen en wil voorlopig nog niet zoals in Nederland en België een eenzijdige beslissing nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.