Coronapas gaat in alle horeca en op meer plaatsen gelden in de Valencia regio

Coronapas gaat in alle horeca en op meer plaatsen gelden in de Valencia regio
Beeld: SpanjeVandaag

Coronapas gaat in alle horeca en op meer plaatsen gelden in de Valencia regio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

VALENCIA – De regionale premier van de Comunidad Valenciana heeft aangekondigd aan het regionale Hooggerechtshof toestemming wordt gevraagd om de coronapas-verplichting uit te breiden naar alle horecagelegenheden, ongeacht de capaciteit in bars en restaurants. De maatregel wordt ook verlengd tot 31 januari 2022.

Sinds 3 december moet je in de Valencia regio, bestaande uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón, een coronapas laten zien in de horeca (bars en restaurants) met in de binnenruimtes een capaciteit van meer dan 50 personen. Verder wordt het gebruik van de coronapas uitgebreid naar alle openbare ruimten waar iets genuttigd kan worden zoals bioscopen, circussen maar ook binnen-zwembaden, sportruimtes en sportscholen.

Op dit moment is de coronapas verplicht in de horeca zoals bars en restaurants waar meer dan 50 personen binnen kunnen; nachthoreca zoals discotheken, feest- en danszalen en pubs; tijdens bezoek aan bejaardencentra en verzorgingstehuizen (publiek en privé); tijdens bezoek aan ziekenhuizen (publiek en privé); muziekfestivals en optredens (binnen en buiten); bingozalen en casino’s met horeca; bij bruiloften en communies.

De veranderingen moeten nog goedgekeurd worden door het Tribunal Superior de Justicia de Comunidad Valenciana dus deze zijn nu nog niet definitief. Het is ook nog niet bekend wanneer deze nieuwe coronapas-eisen in werking zullen treden maar men weet wel dat dit tot en met 31 januari 2022 zal zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.