menu: rubrieken, zoeken & meer

Coronapas gaat in alle horeca en op meer plaatsen gelden in de Valencia regio

Coronapas gaat in alle horeca en op meer plaatsen gelden in de Valencia regio
Beeld: SpanjeVandaag

Coronapas gaat in alle horeca en op meer plaatsen gelden in de Valencia regio

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regionale premier van de Comunidad Valenciana heeft aangekondigd aan het regionale Hooggerechtshof toestemming wordt gevraagd om de coronapas-verplichting uit te breiden naar alle horecagelegenheden, ongeacht de capaciteit in bars en restaurants. De maatregel wordt ook verlengd tot 31 januari 2022.

Sinds 3 december moet je in de Valencia regio , bestaande uit de provincies Alicante, Valencia en Castellón, een coronapas laten zien in de horeca (bars en restaurants) met in de binnenruimtes een capaciteit van meer dan 50 personen. Verder wordt het gebruik van de coronapas uitgebreid naar alle openbare ruimten waar iets genuttigd kan worden zoals bioscopen, circussen maar ook binnen-zwembaden, sportruimtes en sportscholen.

Op dit moment is de coronapas verplicht in de horeca zoals bars en restaurants waar meer dan 50 personen binnen kunnen; nachthoreca zoals discotheken, feest- en danszalen en pubs; tijdens bezoek aan bejaardencentra en verzorgingstehuizen (publiek en privé); tijdens bezoek aan ziekenhuizen (publiek en privé); muziekfestivals en optredens (binnen en buiten); bingozalen en casino’s met horeca; bij bruiloften en communies.

De veranderingen moeten nog goedgekeurd worden door het Tribunal Superior de Justicia de Comunidad Valenciana dus deze zijn nu nog niet definitief. Het is ook nog niet bekend wanneer deze nieuwe coronapas-eisen in werking zullen treden maar men weet wel dat dit tot en met 31 januari 2022 zal zijn.