Spanje eindigt vijftiende bij het Junior Eurovisiesongfestival

Spanje eindigt vijftiende bij het Junior Eurovisiesongfestival
Beeld: ANDRES PUTTING/EBU / Junioreurovision.tv

Spanje eindigt vijftiende bij het Junior Eurovisiesongfestival

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Het is Spanje niet gelukt om het redelijke succes van de 2020 en 2019 edities van het Junior Eurovisiesongfestival te evenaren of verbeteren. Spanje stuurde dit jaar de 13-jarige Levi Díaz, winnaar van ‘La Voz Kids’, naar het ‘Eurovisión Junior’ in Parijs om het lied ‘Reír’ te zingen. Maar Spanje haalde zondag niet het succes van de afgelopen twee jaren terwijl de winnaar dit jaar de 14-jarige Maléna uit Albanië werd met het lied ‘Quami Quami’.

In 2020 eindigde Spanje nog derde met het lied ‘Palante’ van de toen 9-jarige (en super vrolijke) Soleá, dezelfde plaats in 2019 toen Melani met het lied ‘Marte’ meedeed na een afwezigheid van 13 jaar bij het Junior Eurovisiesongfestival. 

Dit jaar besloot RTVE de 13-jarige winnaar van La Voz Kids, Levi Díaz, naar Parijs te sturen om daar het lied ‘Reír’ te vertolken. Maar Spanje kwam met 77 punten niet verder dan de 15e plaats (van de 19) wat niet het beste resultaat is.

Levi Díaz deed het in ieder geval voor Spanje beter dan Ayana voor Nederland want de 14-jarige zangeres wist met 43 punten niet verder te komen dan de laatste (19e) plaats. Daarmee evenaart de Nederlandse inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival de Nederlandse inzending voor de volwassen editie van het Eurovisiesongfestival toen Nederland op de 23e plaats, net boven Spanje (24) eindigde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.