Search
menu
Search

Spanje eindigt vijftiende bij het Junior Eurovisiesongfestival

Spanje eindigt vijftiende bij het Junior Eurovisiesongfestival
Beeld: ANDRES PUTTING/EBU / Junioreurovision.tv

Spanje eindigt vijftiende bij het Junior Eurovisiesongfestival

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is Spanje niet gelukt om het redelijke succes van de 2020 en 2019 edities van het Junior Eurovisiesongfestival te evenaren of verbeteren. Spanje stuurde dit jaar de 13-jarige Levi Díaz, winnaar van ‘La Voz Kids’, naar het ‘Eurovisión Junior’ in Parijs om het lied ‘Reír’ te zingen. Maar Spanje haalde zondag niet het succes van de afgelopen twee jaren terwijl de winnaar dit jaar de 14-jarige Maléna uit Albanië werd met het lied ‘Quami Quami’.

In 2020 eindigde Spanje nog derde met het lied ‘Palante’ van de toen 9-jarige (en super vrolijke) Soleá, dezelfde plaats in 2019 toen Melani met het lied ‘Marte’ meedeed na een afwezigheid van 13 jaar bij het Junior Eurovisiesongfestival. 

Dit jaar besloot RTVE de 13-jarige winnaar van La Voz Kids, Levi Díaz, naar Parijs te sturen om daar het lied ‘Reír’ te vertolken. Maar Spanje kwam met 77 punten niet verder dan de 15e plaats (van de 19) wat niet het beste resultaat is.

Levi Díaz deed het in ieder geval voor Spanje beter dan Ayana voor Nederland want de 14-jarige zangeres wist met 43 punten niet verder te komen dan de laatste (19e) plaats. Daarmee evenaart de Nederlandse inzending voor het Junior Eurovisiesongfestival de Nederlandse inzending voor de volwassen editie van het Eurovisiesongfestival toen Nederland op de 23e plaats, net boven Spanje (24) eindigde.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?