skip to Main Content

Benzine nog nooit zo duur geweest in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) De benzineprijzen in Spanje hebben nieuwe recordhoogtes bereikt aangezien de benzine nog nooit zo duur is geweest en het oude record uit de zomer van 2008 heeft verbroken. De laatste 12 maanden is de benzineprijs in Spanje met 18% gestegen naar een huidige literprijs van 1,285 euro, duurder dan de 1,276 euro in de zomer van 2008. Een vat benzine kostte 12 maanden geleden nog 73 dollar tegenover de 96 dollar wat datzelfde vat benzine nu kost. Toch is de oorzaak van de benzineprijsstijging niet helemaal de oorzaak van de hogere dollarprijs die men betaalt, ook de speciale belasting is gestegen naar 2,9 cent per liter en de IVA (BTW) is afgelopen juli van 16% naar 18% verhoogd.  Toch bevindt de Spaanse benzineprijs zich nog onder het Europese gemiddelde van 1,40 euro per liter.

De dieselprijzen hebben in Spanje nog niet het oude record verbroken aangezien op dit moment een liter diesel nog steeds 11 cent goedkoper is dan de zomer van 2008. De huidige dieselprijs is 1,217 euro per liter wat inhoudt dat als men een 50 liter tank vult, dit nu 10,40 euro duurder is dan 12 maanden geleden. Dezelfde tank vullen met benzine is nu 9 euro duurder dan een jaar geleden.

Om de actuele benzineprijzen te bekijken in de Spaanse streken en regio’s kun je op deze website kijken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend