skip to Main Content

Boeren Alicante slapen tussen de sinasappels om diefstal te voorkomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De boeren in de regio Alicante zien zichzelf genoodzaakt om tussen de sinasappels te slapen om zo hun oogst te beschermen tegen diefstal. Dit maakte de ASAJA, de bond van jonge boeren, bekend in een lokale krant. Volgens de unie is de afgelopen maanden de diefstal van agrarische producten behoorlijk toegenomen en zien de boeren geen andere oplossing dan het slapen op hun eigen grond om hun oogst te beschermen.

Vanwege de diefstallen die plaatsvinden, verliezen de boeren enorme sommen geld. Veel boeren hebben daarop besloten om tussen hun oogst te gaan slapen om deze te beschermen tegen dieven. Andere boeren echter willen niet zo ver gaan maar om zelf de wacht te houden maar hebben wel veiligheidsmaatregelen getroffen door personen in te huren om over hun, met name, sinasappels te waken.

Volgens de boerenbond zijn er gevallen bekend waar een gehele oogst van meer dan 20 ton gestolen is, iets wat wijst op een georganiseerde bende aangezien het niet zo makkelijk is om 20 ton sinasappels te verplaatsen. De dieven weten precies wat ze doen, waar ze toeslaan en waar ze het gestolen fruit kunnen verkopen. Met name de regio’s San Miguel de Salinas, Orihuela in Alicante en Abanilla in Murcia zijn het slachtoffer van de sinasappel- en artisjokkendieven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend