skip to Main Content

Met de kou komt ook de sneeuw op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MALLORCA – (Redactie) Het was voorspeld door de Spaanse verkeersdienst, de kou met de daarbij horende sneeuw en ook op Mallorca was het erg koud vrijdag. Buiten de lage temperaturen van -1,6 graden op verschillende plaatsen op het eiland, is ook de sneeuw teruggekeerd naar de Serra de Tramuntana. Dit keer was er niet alleen sneeuw te zien op de hoogste bergen maar ook in de stad Palma de Mallorca waar de sneeuwvlokken naar beneden kwamen.

Volgens de AEMET lag de sneeuwgrens op Mallorca op 200 meter hoogte maar uiteindelijk sneeuwde het ook in de hoofdstad van het eiland. Het was echter wel natte sneeuw aangezien de sneeuw niet is blijven liggen maar toch een raar gezicht. Op de bergtoppen van de Serra de Tramuntana bleef de sneeuw echter wel liggen en vormde zich gedurende de dag een laagje van 2 tot 5 centimeter, genoeg om voor veel sneeuwpret te zorgen onder de lokale bevolking.

Ook de komende dagen zal het nog koud blijven op Mallorca en zal de wind de gevoelstemperatuur alleen maar kouder maken. Of er meer sneeuw zal vallen in de stad Palma de Mallorca is nog afwachten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend