skip to Main Content

Verbod op nudisme verdeelt gemeente Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) De gemeentelijke partij PSC gaat een voorstel doen om mensen die zich naakt of halfnaakt in publieke ruimtes vertonen te bestraffen. Het voorstel tot verbod op naakt of gedeeltelijke naaktloperij wordt op voorhand volledig en zonder onderhandelingsmogelijkheden door ICV-EUiA afgewezen. Men gaat uit van steun van de partijen CiU en PPC.

De tweede loco-burgemeester en president van gemeentelijke ecosocialisten, Ricard Gomà, kwalificeerde het voorstel, dat morgen door de PSC aan de commissie van orde en burgerschap zal worden gepresenteerd, als ‘populistisch’.

Hij vindt het getuigen van een gebrek aan gemeenschapszin om de Guardia Urbana te belasten met het vervolgen van mensen die in badkleding over straat lopen en noemt het initiatief ‘onnodig en ridicuul’.

Subjectief

Het verbod en de daaruit voortvloeiende bestraffing van een ‘gedraging die geen enkel conflict in de samenleving oplevert, impliceert het trekken van een scheidslijn die volledig subjectief is en die is gebaseerd op een verschil van mening over welk gedrag al dan niet is geoorloofd’, aldus Gomà.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend