skip to Main Content

YouTube vanaf nu ook in het Catalaans

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) De Catalanen kunnen weer wat trotser zijn op hun eigen taal en cultuur aangezien de online videoservice YouTube vanaf nu ook in het Catalaans zal zijn. Gebruikers van YouTube kunnen al veel langer hun eigen taal kiezen maar het Catalaans zat daar nog niet tussen. Nu vormt het Catalaans onderdeel van de meer dan 30 talen waarin YouTube te lezen is.

Volgens YouTube wordt er door meer dan 12 miljoen mensen in Europa Catalaans gesproken en dus is het logisch dat ook deze taal aan de ijst van talen wordt toegevoegd.  Wanneer men nu in YouTube zoekt kan men meer dan 269.000 video’s vinden die in het Catalaanse zijn gesproken/geschreven. IN de andere online services van Google, zoals Gmail en Blogger, kon men al kiezen voor de Catalaanse taal.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend