skip to Main Content
Een uitgedroogde hond loopt met manke poot 3 kilometer om haar puppy´s te redden in Almería

Een uitgedroogde hond loopt met manke poot 3 kilometer om haar puppy´s te redden in Almería

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – Zo af en toe zijn er van die nieuwsberichten dat je bij jezelf afvraagt hoe is het mogelijk. Dat is ook het geval bij de Galgo hond die nabij de gemeente Turre in de provincie Almería zwaar ondervoed en uitgedroogd én met een manke poot mensen wist te bereiken om haar 10 netgeboren puppies te redden. De mishandelde hond had het geluk als eerste een dierenarts tegen te komen waardoor haar puppy’s gered konden worden.

Het verhaal speelt zich af in de gemeente Turre waar vrijdagmiddag een dierenarts van de Clinivet Turre kliniek die op pad was en een hond mank en in slechte staat zag lopen. Toen hij de hond mee wilde nemen constateerde hij dat er uit de tieten tepels melk kwam wat erop duidt dat de hond net hondjes op de wereld heeft gezet.

De galgo twijfelde geen moment en liep gedurende drie kilometer met de dierenarts achter haar aan om deze naar de net geboren puppy’s te brengen die veilig en wel ergens tussen de struiken lagen. De hond had blijkbaar net de puppy’s op de wereld gezet en gezien de erbarmelijke situatie waarin ze zich bevond besloten om hulp te zoeken.

Eenmaal ter plaatse kon de dierenarts samen met collega’s de puppy’s en moederhond meenemen om te behandelen aan de verwondingen en de voor de puppy’s te zorgen. Zowel moeder als puppy’s maken het goed en verblijven in de kliniek – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 22 reacties
  1. Nog even vermelden , dank aan al de personen die deze diertjes opvangen
   En zeker en vast ,dank aan de dierenarts,?❤️

 1. Ken Clinivet persoonlijk ga er ook langs met onze honden. De zaakvoerder is de Belgische dierenarts Ellen Sobry. Ze vangt altijd achtergelaten dieren op. We hebben van haar ook al honden overgenomen. Proficiat Ellen en het ganse team van Clinivet in Turre.

 2. het zijn altijd de spanjaarden die genoemd worden maar ik moet helaas constateren dat er ook heel veel andere mensen zijn waaronder helaas veel engelsen die hun honden gewoon op straat schoppen en terug naar engeland gaan en hun voor de rest nergens iets van aantrekken helaas

 3. Lieve mamahond en dank u dierenarts voor de goede zorgen, hopelijk krijgen de dieren een mooi leven en geen langs de renbaan voor geldwinst en ook de mama een mooie toekomst nu

 4. Zelf wonen we al een flink aantal jaren in Spanje en zien heus wel dat er goeie en kwade mensen zijn. Veel mensen laten hun hond of ander dier buiten in regen en kou zitten. Bij ons waren nieuwe bewoners gekomen en die laten hun hond van s,morgens 9 tot s,avond 23.00uur alleen zitten. En maar blaffen en janken. Ik had ze 2 x een waarschuwing gegeven maar ze hielden er geen rekening mee. Toen ik de politie belde kwamen ze gelijk en hoorde de hond huilen. Niemand thuis. Toen ze van mij het verhaal hoorden kregen ze een boete van 300 euro. Indien ik nog 1 keer de hond hoorde moest ik gelijk bellen en zou de politie de hond weg halen en zij voor minimaal 2 maanden gevangenis in. Kijk dat zijn straffen.In Nederland gebeuren zo,n dingen ook maar daar krijgen ze geen straf.

 5. Triest maar mooi verhaal, ben dol op dieren en zet me er altijd voor in.
  Maar… jammer dat er TIETEN genoemd worden .
  Hoe banaal en ja ‘ordinair’.
  Net als bij een vróuw zijn dit tepels.

 6. wat een ontroerend verhaal.dit is echte dieren liefde.de dokter krijgt ook een groot compliment dat hij zo goed gezorgd heeft voor de honden

 7. Tieten ??? Tepeltjes zal hij bedoelen. Ik heb het idee dat de gemiddelde spanjaard geen zier maar dan ook echt geen ene malle moer voor andere levende wezens hebben. Daar stoor ik mij nou echt aan. Blij dat er nog wel een paar zijn die er alles aan doen om al die misstanden daar een beetje proberen recht te zetten.
  Zwaardere straffen voor mesen die dieren verwaarlozen en mishandelen.

  1. Heel juist Gre, spanjaarden zijn een ware verschrikking voor dieren, een ware hel net als vele oostbloklanden waar ook schrijnende toestanden heersen, meerderheid heeft niks komma nul respect voor dieren of andere mensen

  2. Hier bedank ik de inzet aan zij die voor deze hond en zijn kitte geholpen en verzorgd hebben maar inderdaad te veel mensen en zeker hier in Spanje hebben weinig of geen respect voor dieren
   nogmaals bedankt het maakt me zeer gelukkig dat er nog zulke lieve mensen bestaan met veel respect groet ik jullie(u)

  3. Dat Spanjaarden niet om dieren geven is gewoon niet waar. Er zijn ook Nederlanders die dit niet doen. Het tarief van dierenartsen is bijna net zo hoog als dat van Nederland. Te veel dus voor velen. Het zou goed zijn als er een castratie programma zou zijn in Europa. Zowel voor katten als honden. Bijvoorbeeld met de hulp van bijna klaar met de opleiding zijnde diereartsen. En alleen voor hen die het geld echt niet hebben maar wel graag een huisdier willen. Facebook zit vol met desperate Spanjaarden die op zoek zijn naar hun huisdier. Ze gaan helemaal uit hun dak als er één is terug gevonden en zijn kwaad over dierenmishandeling. Net als wij.

   1. Klopt helemaal Bernarda, men schrijft altijd veel te snel dat ALLE Spanjaarden dierenmishandelaars zijn, iets wat uiteraard niet waar is. Dat is echter de standaard reactie van mensen die of niet in Spanje wonen en alleen nieuwsberichten lezen of wel in Spanje wonen en geen goed beeld hebben van het land.

  4. Het is inderdaad zo, dat ze geen ene moer geven om dieren, ze worden zo mishandeld misbruikt en uit gebuit, en dat is niet alleen in Spanje, maar over de ganse wereld een probleem.
   Ik heb vier adoptiehonden 3 uit Spanje en 1 uit Roemenie.
   Zaten in de dodencel wachten.Leg de broodfokkers aan banden, waar daar begint alles mee.
   Neem maar eens een kijkje.
   http://dierenmishandeling1.blogspot.be/

 8. Dit bericht ga ik delen in groepen. Heeft u een fcbk. pag. of contactadres zodat mensen die willen helpen cont. kunnen opnemen met de dierenarts?

  1. Als je naar de website van de kliniek gaat (vermeld in het artikel) dan is daar meer informatie over de kliniek te vinden maar de FB pagina is sinds 2013 niet meer bijgewerkt geloof ik.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken