skip to Main Content
Vijf Spaanse bankiers op weg naar de gevangenis

Vijf Spaanse bankiers op weg naar de gevangenis

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Vijf voormalige bankiers van de Novacaixa Galicia bank hebben van de rechtbank een gevangenisstraf gekregen omdat zij juist voordat de bank bankroet ging zichzelf nog een cadeautje gaven van 19 miljoen euro. Het hoogste gerechtshof van Spanje oordeelde dat de vijf mannen naar de gevangenis moeten omdat “zij mensen zijn die een spaarbank moesten besturen die later door de staat gered moest worden”.

De zaak gaat terug tot het jaar 2010 toen de mannen bestuurders waren bij de bank en zij zichzelf grote ontslagvergoedingen uitbetaalden. Het volgende jaar werd de bank, samen met een aantal andere financiële instellingen, genationaliseerd en moest de Spaanse overheid een borg van 41,3 miljard euro aan de Europese Unie vragen. Daarvan kreeg Novacaixa Galicia 9 miljard euro. In 2013 werd de bank verkocht voor 1 miljard euro.

De verdediging van de vijf mannen, die tussen de 59 en 85 jaar oud zijn, had gevraagd om een voorwaardelijke veroordeling te geven. Hier wou de rechtbank niet op ingaan en koos het hof voor een gevangenisstraf. De redenen voor de gevangenisstraf waren onbetaalde boetes, de ernst van de feiten en de gevolgen op macro economisch vlak. Daardoor moest er een gevangenisstraf gegeven worden omdat er anders een schijn van straffeloosheid zou zijn – (Roger Frans Lauryssen)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. De door de overheid afgedwongen fusie tussen Caixa Calicia en Caixa Nova werd een disaster omdat de ene (Caixa Nova) een gezonde bank was zonder problemen en noodgedwongen moest fuseren met Caixa Calicia die er een rommeltje van had gemaakt en door en door corrupt was en in grote financiele problemen verkeerde. Na de overname is er een strijd onstaan (zoals altijd bij fusies) wie het voor het zeggen kreeg en in bijna alle linies hebben de mensen van Caixa Calicia dat gewonnen. Door deze desastreuze fusie is er 1 goede bank verdwenen en hebben de nieuwe bestuurders zich snel rijk gemaakt met overheids steun ddat voornamelijk van de ECB kwam (dus de Europese landen). Deze mensen zijn nu bestraft maar er zijn nog zoveel andere bankmedewerkers bij andere banken die hetzelfde of erger hebben gedaan en die lopen nog vrijuit te lachen. Onder hen bijvoorbeeld Mr Hans Advocaat van de SNS die tijdens de reddingsoperatie van deze bank bij Property Finance op slinkse wijze zijn portefeuille heeft gespekt. En dat bij justitie heeft afgekocht voor en luttel bedrag. Dus ook in Nederland en andere landen gebeurt dit. Het is echter jammer dat deze heren beschermd worden door hun “vriendjes” bij bv zaken de rechtbanken, ministerie van justitie, Fiod, e.d. waar hun studie genoten, jaarclubleden en golfvriendjes rondlopen…en die pakken elkaar toch niet aan.

  2. Door dit soort (mensen) neemt de bevolking wereldwijd geen genoegen meer met het huidige politieke klimaat,waar de banken niet mogen omvallen.

  3. In België moet Europa beslissen over de Arcogedupeerden en mogen de schuldigen zelf de vereffening van ARCO regelen. Wanneer krijgen wij gerechtigheid?

  4. Tegenwoordig krijgen de bankrovers een functie in de bank. Alle bezittingen afnemen en geen gevangenisstraf maar naar een werkkamp.

    1. Natuurlijk niet! Zo gaat dat daar maar hier ook. Het zijn allemaal zakkenvullers. De Bank redt het niet, de werknemers kunnen naar huis maar de raad van bestuur gaat met miljoenen (oprot premies) naar huis.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken