skip to Main Content
Benidorm op zoek naar Belgische fietsers

Benidorm op zoek naar Belgische fietsers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BENIDORM – De kustplaats Benidorm is dit weekend aanwezig geweest bij de Velofollies beurs in het Belgische Kortrijk. Deze fietsbeurs werd gehouden in het weekend van 19 tot en met 21 januari en is volgens de organisatie de grootste en meest gevarieerde fietsbeurs in de Benelux. Op die beurs was ook de fundación VisitBenidorm aanwezig om meer Belgische fietsers naar de kustplaats aan de Costa Blanca te lokken.

Tijdens de fietsbeurs zijn er zo’n 35.000 bezoekers naar Kortrijk gekomen om meer informatie over fietsen bij zo’n 300 deelnemende stands te verzamelen. Een van die stands was bezet door personeel van VisitBenidorm waarmee men de kustplaats niet alleen als badplaats maar ook als fietsparadijs wil verkopen. De week voor deze fietsbeurs in België was VisitBenidorm ook aanwezig op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Zo zocht het personeel contact met reisorganisaties die gespecialiseerd zijn op actieve- en fietsvakanties maar ook met de bezoekers zelf die wellicht Benidorm als bestemming kunnen kiezen voor een volgend fietsavontuur in het buitenland. VisitBenidorm heeft op de beurs ook haar eigen Wikiloc kanaal gepresenteerd waarop tientallen fietsroutes staan omschreven en uitgelegd.

Fietsvriendelijk

Het gaat dus niet alleen om het fietsen in de stad zelf maar ook over de fietsroutes die er zijn in de mooie natuurlijke en bergachtige omgeving van de badplaats. Benidorm noemt zichzelf graag een “bikeriendly” stad ofwel fietsvriendelijke stad met tientallen kilometers aan fietspaden, een openbaar fietsverhuur systeem en diverse hotels die speciale voorzieningen aan fietsers aanbieden.

Professionele fietsers

Benidorm is populair bij de amateur en professionele wielrenners die de milde winters gebruiken om zichzelf voor te bereiden op het nieuwe fietsseizoen of gewoon genieten van de omgeving en de vele fietsmogelijkheden. Op deze pagina kun je diverse routes zien die door amateurs op Wikiloc zijn geplaatst en aanbevolen worden.

In Benidorm worden ook veel wielerwedstrijden gehouden, zoals de Luis Puig Trofee, de Ronde van La Marina, etappes van de Ronde van de Regio Valencia, de Vuelta van Spanje, etc., alsmede talrijke fietstochten waarvoor jaar na jaar vele wielrenners samenkomen.

Foto: VisitBenidorm.es

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Belachelijk dat Benidorm zich wil laten gelden als fietsstad,de fietspaden die er zijn,zijn ronduit levens gevaarlijk,Fietsen in de stad lijkt op een loterij,automobilisten kijken nergens naar,geven geen richting aan,rijden in de stad veel te hard en zo zijn er voor de fietsers nog vele erfenissen,ik vind het een schande dat Benidorm zich als fietsstad profileerde als fietsstad

  2. Ja ik vind Benidorm erg druk om te fietsen. Een heel goed gebied om te fietsen vind ik de Jalon vallei. Hier wordt ook wel veel gefietst maar er is nog veel ruimte en echt niet zo druk en prachtige natuur. Een aanrader. En onderweg kleine gunstig geprijsde restaurants.

  3. Ik vind spanje een heerlijk land om te fietsen,maar vond het rond benidorm niet fietsvriendelijk.het was er te druk en de fietspaden liepen onlogisch en gevaarlijk door de drukte.eenmaal de stad uit werd het beter.fietsverhuur was er naar mijn idee niet zo veel.alleen marco polo.je moet namelijk wel een goede fiets hebben als je een grotere route wil rijden.maar alles wat niet goed is kan je verbeteren dus blijf positief en doe je best om die verbeteringen door te voeren.

  4. Als er publiciteit gemaakt wordt mag ze liefst juist zijn. Luis puig bestaat al 10 jaar niet meer,Ronde van valencia komt al jaren niet naar benidorm en vuelta passert hoogstens door Benidorm.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken