skip to Main Content
Spaanse vakbond van Ryanair piloten dreigt met legale acties zoals stakingen

Spaanse vakbond van Ryanair piloten dreigt met legale acties zoals stakingen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Voor vorig jaar kerst wist Ryanair formeel de vakbond die de Spaanse piloten van Ryanair hebben opgericht binnen de landelijke vakbond van piloten SEPLA te accepteren maar sindsdien is er vanuit de Ierse low cost vliegmaatschappij geen contact meer geweest met de Spaanse piloten. De vakbond in Spanje dreigt nu met legale acties waaronder mogelijke stakingen als er voor 26 januari geen vergadering georganiseerd wordt.

Er heerst al geruime tijd ontevredenheid bij de piloten van Ryanair wat al heeft geleid tot stakingen in Italië en Duitsland. Ook in Ierland en Spanje werd gedreigd met stakingen bij de piloten maar dat werd afgeblazen toen Ryanair voor kerst 2017 bekend maakt dat ze de vakbonden accepteerden, ook die in Spanje. Dat is een hele ommekeer wat betreft het beleid van de Ierse vliegmaatschappij aangezien men in het bedrijf liever geen vakbonden ziet en liever een systeem heeft van 87 werknemers die de boel ter plaatse in de gaten houden.

Dankzij die toezegging wist Ryanair een staking bij de Spaanse piloten te voorkomen maar deze piloten hebben sindsdien niets meer gehoord van Ryanair. De SEPLA heeft nu een boze brief geschreven naar Ryanair met daarin de eis dat men voor 26 januari aanstaande rond de tafel moet gaan zitten om betere arbeidsomstandigheden en een salarisverhoging van 20% te bespreken. Gebeurd dat niet dan gaat men legale acties ondernemen.

Wat deze legale acties precies zijn is niet helemaal bekend maar in diverse Britse en Ierse kranten schrijft men over onder andere stakingen. Dat was men in Spanje al van plan voor de Kerst maar dat werd afgeblazen toen Ryanair de Spaanse vakbond van piloten accepteerde. Het lijkt er echter op dat het conflict tussen de piloten en hun werkgever nog niet is opgelost wat dus kan leiden naar nieuwe stakingen.

Foto: Ryanair.com

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Weer niks van waar. De 15de is er nog een meeting geweest met piloten/Sepla en management.

 2. IKKE ,reis heel Europa door met Ryanair ,nooit problemen ,netjes op tijd en vriendelijke bediening

 3. Hej Jean,

  Ikke………Heerlijk Ryanair.
  Voor weinig geld een supergoeie vlucht en alleraardigst personeel.
  Niks mis met Ryanair.
  I love it

 4. Ooohh Ik hoop dat er gesproken wordt Met elkaar, heb n ticket voor de 27ste

  1. Staken is in mijn ogen in dit geval geen overmacht. Dus EU claim inschakelen. Het is al jaren bekend dat personeel onder slechte omstandigheden werkt. Dus de schuld ligt dan bij de maatschappij. Volgens mij wel een rechtszaak waard .

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken