skip to Main Content
Spanjaard Carlos Sainz wint eindelijk na jaren met pech zijn tweede Dakar-rally

Spanjaard Carlos Sainz wint eindelijk na jaren met pech zijn tweede Dakar-rally

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het heeft acht jaar geduurd en het waren jaren met ongelukken, motor problemen en uitval bij de races maar de Spaanse Carlos Sainz is er dit jaar eindelijk in geslaagd om zijn tweede Dakar-rally te winnen. In 2010 wist Sainz zijn eerste Dakar te winnen toen hij voor Volkswagen reed maar dit jaar wist de Spaanse rallyrijder zijn tweede titel in de klasse auto op naam te schrijven, dit keer met Peugeot.

Sinds zijn overwinning in 2010 heeft de inmiddels 55-jarige Carlos Sainz elk jaar meegedaan aan de Dakar-rally maar wist hij het succes van zijn eerste overwinning niet te evenaren. Sterker nog, bijna elk jaar gebeurde er iets zoals een ongeluk, motorproblemen, technische problemen of wat dan ook. Sainz moest acht jaar wachten om dit jaar in 2018 eindelijk zijn felbegeerde tweede Dakar-titel te winnen.

De Dakar-rally 2018 is de 39ste editie van de beroemde rally voor auto’s, vrachtwagens, quads en motoren die jaarlijks wordt gehouden in de maand januari. Het was de tiende rally in de Zuid-Amerikaanse woestijn.. Deze editie werden de landen Peru, Bolivia en Argentinië aangedaan. De rally startte in de Peruaanse hoofdstad Lima, had een rustdag in La Paz en eindigde in Córdoba, Argentinië. De rally is ook bekend onder zijn oude naam Parijs-Dakar. Sinds 2009 wordt de Dakar-rally echter gehouden in Argentinië, Chili, Peru en Bolivia.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken