skip to Main Content
Voormalige Valenciaanse PP regiopremier Francisco Camps wordt gezien als hoofd van fraude bende

Voormalige Valenciaanse PP regiopremier Francisco Camps wordt gezien als hoofd van fraude bende

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – In Valencia vindt een hoorzitting plaats in de zaak van vermeende illegale financiering met miljoenen aan zwart geld van de Partido Popular (PP) in de Comunidad Valenciana. Naarmate het proces vordert beginnen er steeds meer verdachten hun verhaal te doen waarbij dat wel eens grote negatieve gevolgen kan hebben voor de Partido Popular partij, niet alleen in de regio Valencia maar ook in Madrid en dus heel Spanje.

Er komt steeds meer informatie naar buiten over de werkwijze tijdens het vermeende fraude- en corruptie schandaal bij de Partido Popular (PP) in de autonome deelstaat Comunidad Valenciana. Naast de diverse zakenmensen en ondernemers die reeds hebben toegegeven dat ze steekpenningen en zwart geld hebben betaald aan de PP partij in die regio, beginnen nu ook de hoofdpersonen in diverse rechtzaken Francisco Correa, Pablo Crespo en Álvaro Pérez die bekend staan als Gürtel hun verhaal op te biechten.

De eerste van de verdachten was Francisco Correa die de rechter voorzag van gedetailleerde informatie over hoe men zwart geld binnen heeft gehaald via de bedrijven die hoorden bij Orange Market. Dat geld werd gebruikt voor de illegale financiering van onder andere verkiezingscampagnes waarbij blijkbaar ook grote sommen geld rechtstreeks naar de zwarte geld partij pot ofwel “caja b” bij de PP in Madrid werd gestuurd.

Na Correa die zijn vinger wees naar de voormalige nummer twee van de PP partij in Valencia Ricardo Costa was het vrijdag de beurt aan Álvaro Pérez alias “El Bigotes” om zijn verhaal op te biechten. Pérez wees echter zijn vinger naar de man die bovenaan de piramide stond, niemand minder dan de voormalige regiopremier Francisco Camps en een andere politicus Juan Cotino die gezien wordt als iemand die alle partijen in contact bracht.

Op vrijdag deed ook Pablo Crespo een boekje open over de werkwijze van de PP in de Comunidad Valenciana en ook hij noemde enkele namen zoals de andere ex-regiopremier Alberto Fabra die zijn collega Francisco Camps (die ontslag nam) opvolgde.

Volgende week komt de ex nummer twee van de PP partij in de Comunidad Valenciana en rechterhand van de ex regiopremier Francisco Camps Ricardo Costa aan het woord waarbij veel mensen denken dat ook hij, in ruil voor strafvermindering, een boekje open zal doen. Costa zelf zegt dat hij reeds benaderd is door Camps waarbij er druk werd uitgeoefend op hem. Eerder zei Costa dat hij niets op te biechten heeft want er is niets op te biechten.

Het lijkt erop dat de fraude en corruptie bij de PP partij in de Comunidad Valencia ook negatieve invloed kan gaan hebben op de PP partij in heel Spanje waarbij de kans groot is dat er ook verdachten gezocht gaan worden in Madrid bij de leiding van de partij.

Ten tijde van deze frauduleuze zaakjes was de Spaanse minister-president Mariano Rajoy de partijleider en dus eigenlijk de hoofdverantwoordelijke van alles wat er binnen zijn partij gebeurde. Rajoy heeft tijdens de glorieuze jaren in Valencia herhaaldelijk zijn vertrouwen uitgesproken in zijn vriend en grote voorbeeld Francisco Camps. De vraag is dus, wat wist Rajoy wel en wat wist Rajoy niet.

De PP maakt zich er tot nu toe makkelijk vanaf door te zeggen dat de verdachte ex partijleden uit de partij zijn gezet. Feit is echter dat de PP bij diverse fraude- en corruptiezaken betrokken is en de vraag is wat dit voor een effect zal gaan hebben op het vertrouwen in de politieke partij.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
 1. Men spreekt over dit en dat en wijst allemaal naar elkaar.

  Feiten zijn feiten, er is in de hele Spaanse politiek en niet alleen in de politiek, sprake van corruptie. Iedereen weet het, niemand zegt wat.
  Ik ken dorpen waar de burgemeester corrupt was, veroordeeld werd, geschorst werd en daarna gewoon weer burgemeester werd, of bleef beter gezegd.
  En waarom?? Vroeg ik dan de man in de straat, die zeiden:
  ¨ach van hem weten we dat hij corrupt is maar ons dorp gaat het verder goed, stemmen we op een ander, dan hebben we geen idee wat we in huis halen¨
  Dus ja, op die manier krijg je de corruptie nooit eruit.

  Er is bewijs tegen Rajoy, van mij mogen ze hem aanpakken, hij moet zich verantwoorden en indien schuldig bevonden, zijn straf ondergaan.

  Nogmaals, zoals in vele andere reacties gezegd, ik ben zeker geen PP fan, maar ik vind wel dat de partij momenteel enorm gezocht wordt. En dat is wel verklaarbaar, naast het feit dat ze ook echt enorme fouten hebben gemaakt, en corruptie binnen de partij bewezen is, wil men ook graag ze een trap nageven. Want verkiezing na verkiezing, blijven ze regeren, daar zitten andere partijen niet op te wachten.
  Het lijkt af en toe de USA wel, niet kijken wat iemand kan en wil doen voor een land, nee, de partij negatief in beeld brengen, dan stemmen mensen vanzelf op de ander.

  Mijn idee, als je het nodig hebt om een ander vooral af te fikken en negatief naar voren te laten komen, als je dat nodig hebt om je eigen ¨product¨ te verkopen, dan is je eigen product dus waardeloos. Want als je eigen product of boodschap zo goed is, benadruk je dat en niet de slechte eigenschappen van een ander.

  Dat hele geneuzel over zaken mensen die via steekpenningen de PP aan geld hielpen, gebeurd overal. We gaan straks ook horen en bewijzen zien hoe bijvoorbeeld het illegale referendum in Catalunya is betaald. En zo zijn er zoveel voorbeelden.

  Het zou heel mooi zijn als de corruptie volledig verdwijnt, maar dat is een utopie, dat zal in Spanje niet gebeuren, niet in NL en haar zuiderburen overal waar je mensen macht geeft, gaan die zich willen verrijken, dat is van alle tijden en zal altijd zo zijn.
  Maar laten we hopen dat zoveel mogelijk mensen die daarbij de wet overtreden, gepakt worden en veroordeeld worden, dan is er voor ons gewone burgers nog hoop!

  Fijne avond allemaal!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken