skip to Main Content
Aardbeving met een kracht van 3,1 voor de kust van de Costa Dorada
123rf

Aardbeving met een kracht van 3,1 voor de kust van de Costa Dorada

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Zondagmiddag heeft er een aardbeving, of eigenlijk een beving onder het zeeoppervlak, plaatsgevonden voor de kust van de Costa Dorada in de provincie Tarragona. Deze aardbeving had een kracht van 3,1 op de schaal van Richter en kon gevoeld worden in plaatsen als l’Hospitalet de l’Infant, Miami Platja, Mont-roig del Camp, Cambrils, Salou en de stad Reus.

Als gesproken wordt over een kracht van 3,1 op de schaal van Richter dan is het een lichte aardbeving van lage intensiteit die weliswaar gevoeld kunnen worden maar te vergelijken zijn met het voorbijrijden van een grote zware vrachtwagen.

Deze aardbeving vond volgens het Spaanse Geografische Instituut (IGN) zondagmiddag plaats om 16.45 uur met als epicentrum een plaats in de Middellandse Zee op 3 km diepte voor de kust van Mont-roig del Camp, op 14 kilometer van de bekendere kustplaats Cambrils.

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken