Jager vormt met dode hazen de letters van de extreemrechtse partij VOX

Jager vormt met dode hazen de letters van de extreemrechtse partij VOX
Beeld: Pacma / Twitter

Jager vormt met dode hazen de letters van de extreemrechtse partij VOX

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is algemeen bekend dat de extreemrechtse partij VOX voorstander is van de jacht en dit willen belonen met meer subsidies. Ook de leden van VOX blijken fans van het doden van dieren te zijn zoals op de foto te zien is. Een jonge jager vormde met ongeveer 60 doodgeschoten hazen (liebres) de letters VOX om dat daarna trots op internet te plaatsen.

Zoals te verwachten was is dat niet goed gevallen bij de tegenstanders van de jacht en dierenmishandeling in het algemeen. Ook de Partij voor de Dieren (PACMA) heeft deze foto zwaar bekritiseerd op internet om aan te geven dat de kiezers van VOX op deze manier, door het doden van levende wezens en dat trots uit te stallen, hun steun voor hun politieke partij laten zien.

De politieke partij VOX en de voorzitter daarvan Santiago Abascal hebben al meerdere keren aangegeven dat ze voorstanders zijn van de jacht in Spanje. Ook de politieke partij Partido Popular (PP) is een felle voorstander van zowel de jacht alsook het stierenvechten in Spanje. Dat wil overigens niet zeggen dat de overige partijen zoals Ciudadanos en PSOE tegenstanders zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.