Search
menu
Search

Jager vormt met dode hazen de letters van de extreemrechtse partij VOX

Oeps ... foto ontbreekt!

Jager vormt met dode hazen de letters van de extreemrechtse partij VOX

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is algemeen bekend dat de extreemrechtse partij VOX voorstander is van de jacht en dit willen belonen met meer subsidies. Ook de leden van VOX blijken fans van het doden van dieren te zijn zoals op de foto te zien is. Een jonge jager vormde met ongeveer 60 doodgeschoten hazen (liebres) de letters VOX om dat daarna trots op internet te plaatsen.

Zoals te verwachten was is dat niet goed gevallen bij de tegenstanders van de jacht en dierenmishandeling in het algemeen. Ook de Partij voor de Dieren (PACMA) heeft deze foto zwaar bekritiseerd op internet om aan te geven dat de kiezers van VOX op deze manier, door het doden van levende wezens en dat trots uit te stallen, hun steun voor hun politieke partij laten zien.

De politieke partij VOX en de voorzitter daarvan Santiago Abascal hebben al meerdere keren aangegeven dat ze voorstanders zijn van de jacht in Spanje. Ook de politieke partij Partido Popular (PP) is een felle voorstander van zowel de jacht alsook het stierenvechten in Spanje. Dat wil overigens niet zeggen dat de overige partijen zoals Ciudadanos en PSOE tegenstanders zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?