Sociale media gevuld met steunbetuigingen voor Julen met #mimanoaJulen

Sociale media gevuld met steunbetuigingen voor Julen met #mimanoaJulen
Beeld: Hand van de redactie / SpanjeVandaag

Sociale media gevuld met steunbetuigingen voor Julen met #mimanoaJulen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Heel Spanje, veel lezers van SpanjeVandaag en zo’n beetje de hele wereld lijken mee te leven met het lot van de kleine Julen. Men wil weten hoe de reddingsoperatie verloopt, of Julen nog leeft en wanneer hij uit de duisternis gehaald kan worden. Ook op de sociale media leeft iedereen mee met de hashtag #mimanoaJulen

#mijnhandaanJulen ofwel #mimanoaJulen is de hashtag die op Twitter en andere sociale media gebruikt wordt door mensen die meeleven met de reddingsoperatie van Julen en uiteraard met de tweejarige peuter zelf.

Onder het mom van #mimanoaJulen plaats men foto’s van handen met of zonder aanmoedigende tekst. Er zijn ook veel mensen die tekeningen plaatsen zoals Julen met een beschermengel in de waterput.

#mimanoaJulen is een solidaire campagne op de sociale media waarmee men een hand wil uitreiken om Julen uit de waterput te redden. Wie doet er mee met deze actie? Hieronder alvast enkele voorbeelden.

https://twitter.com/_Tremendito_/status/1085964871970275328

https://twitter.com/ana67048017/status/1085939697371807745

Wat is een hashtag?

Wellicht zijn er lezers die niet weten wat een hashtag is. Een hashtag bestaat uit een hekje als voorvoegsel, zonder spatie gevolgd door een woord, of meerdere woorden zonder spaties ertussen om een bericht eenvoudig te vinden.

Hashtags worden gebruikt op verschillende socialemediawebsites, zoals Twitter, Facebook, Google+ en YouTube. Hierbij wordt de hashtag vooral gebruikt als een tag-aanduiding. Een hashtag kan onderdeel van een zin zijn of een losse aanvulling daarvan zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.