Search
menu
Search

Sociale media gevuld met steunbetuigingen voor Julen met #mimanoaJulen

Oeps ... foto ontbreekt!

Sociale media gevuld met steunbetuigingen voor Julen met #mimanoaJulen

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Heel Spanje, veel lezers van SpanjeVandaag en zo’n beetje de hele wereld lijken mee te leven met het lot van de kleine Julen. Men wil weten hoe de reddingsoperatie verloopt, of Julen nog leeft en wanneer hij uit de duisternis gehaald kan worden. Ook op de sociale media leeft iedereen mee met de hashtag #mimanoaJulen

#mijnhandaanJulen ofwel #mimanoaJulen is de hashtag die op Twitter en andere sociale media gebruikt wordt door mensen die meeleven met de reddingsoperatie van Julen en uiteraard met de tweejarige peuter zelf.

Onder het mom van #mimanoaJulen plaats men foto’s van handen met of zonder aanmoedigende tekst. Er zijn ook veel mensen die tekeningen plaatsen zoals Julen met een beschermengel in de waterput.

#mimanoaJulen is een solidaire campagne op de sociale media waarmee men een hand wil uitreiken om Julen uit de waterput te redden. Wie doet er mee met deze actie? Hieronder alvast enkele voorbeelden.

https://twitter.com/_Tremendito_/status/1085964871970275328

https://twitter.com/ana67048017/status/1085939697371807745

Wat is een hashtag?

Wellicht zijn er lezers die niet weten wat een hashtag is. Een hashtag bestaat uit een hekje als voorvoegsel, zonder spatie gevolgd door een woord, of meerdere woorden zonder spaties ertussen om een bericht eenvoudig te vinden.

Hashtags worden gebruikt op verschillende socialemediawebsites, zoals Twitter, Facebook, Google+ en YouTube. Hierbij wordt de hashtag vooral gebruikt als een tag-aanduiding. Een hashtag kan onderdeel van een zin zijn of een losse aanvulling daarvan zijn.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?