skip to Main Content
Sociale media gevuld met steunbetuigingen voor Julen met #mimanoaJulen
Hand van de redactie / SpanjeVandaag

Sociale media gevuld met steunbetuigingen voor Julen met #mimanoaJulen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Heel Spanje, veel lezers van SpanjeVandaag en zo’n beetje de hele wereld lijken mee te leven met het lot van de kleine Julen. Men wil weten hoe de reddingsoperatie verloopt, of Julen nog leeft en wanneer hij uit de duisternis gehaald kan worden. Ook op de sociale media leeft iedereen mee met de hashtag #mimanoaJulen

#mijnhandaanJulen ofwel #mimanoaJulen is de hashtag die op Twitter en andere sociale media gebruikt wordt door mensen die meeleven met de reddingsoperatie van Julen en uiteraard met de tweejarige peuter zelf.

Onder het mom van #mimanoaJulen plaats men foto’s van handen met of zonder aanmoedigende tekst. Er zijn ook veel mensen die tekeningen plaatsen zoals Julen met een beschermengel in de waterput.

#mimanoaJulen is een solidaire campagne op de sociale media waarmee men een hand wil uitreiken om Julen uit de waterput te redden. Wie doet er mee met deze actie? Hieronder alvast enkele voorbeelden.

Wat is een hashtag?

Wellicht zijn er lezers die niet weten wat een hashtag is. Een hashtag bestaat uit een hekje als voorvoegsel, zonder spatie gevolgd door een woord, of meerdere woorden zonder spaties ertussen om een bericht eenvoudig te vinden.

Hashtags worden gebruikt op verschillende socialemediawebsites, zoals Twitter, Facebook, Google+ en YouTube. Hierbij wordt de hashtag vooral gebruikt als een tag-aanduiding. Een hashtag kan onderdeel van een zin zijn of een losse aanvulling daarvan zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. 110 meter onder de grond
  Opgeslokt door moeder aarde
  Je lichaampje nog zo klein
  Een mensje van onschatbare waarde

  machteloos en bang
  Een vader vol verdriet
  Emoties zo onmeetbaar
  Niet wetend of hij je levend terugziet

  Je oogjes gesloten
  Je handjes bont en blauw
  Stroomt er nog warm bloed door je hartje?
  Of ben je bevangen door de kou?

  Hou vol kleine Julen
  Laat de wereld versteld staan
  Hou vol kleine Julen
  Bewijs dat er wonderen bestaan

  1. Een van de mooiste gedichten die ik de laatste tijd onder ogen kreeg en compleet aansluitend bij mijn gebed voor dit kind en zijn ouders, met dank aan de redders.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken