Search
menu
Search

Spanje stuurt Miki met “La Venda” naar het Eurovisie Songfestival 2019

Oeps ... foto ontbreekt!

Spanje stuurt Miki met “La Venda” naar het Eurovisie Songfestival 2019

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Tijdens een live televisiegala op TVE1 hebben een vakjury en televisiekijkers de deelnemer aan het Eurovisiesongfestival 2019 bepaald. Spanje doet als groot land (een van de vijf) automatisch elk jaar mee met dit festival dat dit jaar op 18 mei in Tel Aviv zal plaatsvinden. De laatste jaren wordt aan de hand van de tv-talentenjacht Operación Triunfo het winnende lied en de zanger /zangeres of zangers gekozen.

Dit jaar hebben met name de televisiekijkers met hun beslissende stemmen gekozen voor de zanger Miki die het lied “La Venda” zal zingen in Tel Aviv tijdens het Eurovision 2019 zoals men het liedjesfestival in het Spaans noemt.

Afgelopen zondag streden negen kandidaten, waaronder ook de OT 2018 winnaar Famous, om de vertegenwoordiging aan het Eurovisiesongfestival in Israël. Uiteindelijk werd na middernacht bekend dat Miki met het lied “La Venda” 34% van de stemmen had gekregen terwijl María met “Muérdeme” met 22% op de tweede plaats eindigde.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Winnaar Operación Triunfo Spanje is de in Nederland geboren Famous[/su_note]

De derde plaats was voor Natalia & Miki (een duo dus) met het lied “Nadie se salva” met 14% gevolgd door de zangeres Noelia met “Hoy vuelvo a reír otra vez” en 7% van de stemmen. Ook de Operación Triunfo (OT) 2018 winnaar Famous kreeg 7% van de stemmen met het lied “No puedo más” gevolgd door Natalia met “La Clave” met 6% op een gedeelde vijfde plaats.

La Venda

Het lied “La Venda” is door Adrían Salas, zanger van de groep La Pegatina, geschreven en het is een combinatie van een Catalaanse rumba met ska, een vrolijk zomernummer dus dat de tv-kijkers en landen jury van het Eurovisiesongfestival moet overtuigen.

Het vrolijke lied moet het verliefde duo bestaande uit Alfred en Amaia met het zoetige liefdesduet “tu canción” doen vergeten. In 2018 eindigde Spanje daarmee op een 23e plaats (van de 26 deelnemende landen) met 61 punten. In 2017 eindigde Manel Navarro echter nog op de laatste plaats met slechts 5 punten.

Spanje

Spanje doet al sinds 1961 gedurende meer dan 58 jaar elk jaar mee met het Eurovisiesongfestival. Het land wist tweemaal in al die jaren het festival te winnen, te weten in 1968 met het lied van Massiel “La, la, la” en in 1969 Salomé met het lied “Vivo cantando”. Deze laatste overwinning moest echter gedeeld worden met Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Spanje en het Eurovisiesongfestival[/su_note]
Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?