skip to Main Content
Spanje stuurt Miki met “La Venda” naar het Eurovisie Songfestival 2019
RTVE

Spanje stuurt Miki met “La Venda” naar het Eurovisie Songfestival 2019

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Tijdens een live televisiegala op TVE1 hebben een vakjury en televisiekijkers de deelnemer aan het Eurovisiesongfestival 2019 bepaald. Spanje doet als groot land (een van de vijf) automatisch elk jaar mee met dit festival dat dit jaar op 18 mei in Tel Aviv zal plaatsvinden. De laatste jaren wordt aan de hand van de tv-talentenjacht Operación Triunfo het winnende lied en de zanger /zangeres of zangers gekozen.

Dit jaar hebben met name de televisiekijkers met hun beslissende stemmen gekozen voor de zanger Miki die het lied “La Venda” zal zingen in Tel Aviv tijdens het Eurovision 2019 zoals men het liedjesfestival in het Spaans noemt.

Afgelopen zondag streden negen kandidaten, waaronder ook de OT 2018 winnaar Famous, om de vertegenwoordiging aan het Eurovisiesongfestival in Israël. Uiteindelijk werd na middernacht bekend dat Miki met het lied “La Venda” 34% van de stemmen had gekregen terwijl María met “Muérdeme” met 22% op de tweede plaats eindigde.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Winnaar Operación Triunfo Spanje is de in Nederland geboren Famous[/su_note]

De derde plaats was voor Natalia & Miki (een duo dus) met het lied “Nadie se salva” met 14% gevolgd door de zangeres Noelia met “Hoy vuelvo a reír otra vez” en 7% van de stemmen. Ook de Operación Triunfo (OT) 2018 winnaar Famous kreeg 7% van de stemmen met het lied “No puedo más” gevolgd door Natalia met “La Clave” met 6% op een gedeelde vijfde plaats.

La Venda

Het lied “La Venda” is door Adrían Salas, zanger van de groep La Pegatina, geschreven en het is een combinatie van een Catalaanse rumba met ska, een vrolijk zomernummer dus dat de tv-kijkers en landen jury van het Eurovisiesongfestival moet overtuigen.

Het vrolijke lied moet het verliefde duo bestaande uit Alfred en Amaia met het zoetige liefdesduet “tu canción” doen vergeten. In 2018 eindigde Spanje daarmee op een 23e plaats (van de 26 deelnemende landen) met 61 punten. In 2017 eindigde Manel Navarro echter nog op de laatste plaats met slechts 5 punten.

Spanje

Spanje doet al sinds 1961 gedurende meer dan 58 jaar elk jaar mee met het Eurovisiesongfestival. Het land wist tweemaal in al die jaren het festival te winnen, te weten in 1968 met het lied van Massiel “La, la, la” en in 1969 Salomé met het lied “Vivo cantando”. Deze laatste overwinning moest echter gedeeld worden met Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Spanje en het Eurovisiesongfestival[/su_note]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 10 reacties
 1. Denken ze nou echt hier punten mee te gaan scoren? Er zijn genoeg goede zangers en zangeressen in Spanje, jammer hoor, dat ze die niet sturen.

 2. Spanje probeert altijd opzettelijk onderaan te eindigen, zodat ze er zeker van zijn dat ze de contest het jaar erop niet hoeven te organiseren. Een disqualificatie zou best op z’n plaats zijn, snap moet dat Spanje altijd mee mag doen terwijl ze zich zo gedragen.

  1. Als Nederland ook zou betalen voor het songfestival zoals Spanje doet dan doet Nederland ook elk jaar mee. Spanje wil dolgraag het songfestival hebben dus een beetje dom om te zeggen dat ze opzettelijk laag willen eindigen. Ik denk toch echt dat een dergelijk vrolijk ala Spaans carnavals nummer best wel eens heel hoog kan gaan scoren. Het is in ieder geval stukken beter dan het nummer van de winnar van vorig jaar 🙂

   1. Nee hoor. Het is niet dom. Sterker nog, het is algemeen bekend, dit is al jaren zo. Spanje wil niet winnen omdat de organisatie handenvol geld kost, en stuurt daarom opzettelijk liedjes en zangers waarvan ze zeker weten dat ze niet zullen winnen. Door te betalen zijn ze zeker van deelname en kunnen ze gerust een slecht lied insturen. Als ze wilden winnen konden ze dat met gemak, er bestaan zat goede nummers, en goede liedjesschrijvers, en goede zangers in Spanje. Maar men wil/mag niet winnen.

  1. Gerard heeft nog nooit een Spaans lokaal feest nummer gehoord? Dit is meer Spanje zoals Spanje echt is zoals het nu naar het festival gaat, Spanje is het land van de vele fiestas en daar hoort dit soort muziek 100% bij. Dus het is heel erg leuk dat juist dit naar het festival gaat en niet zo´n nummer waarbij je eerst 10 bier of een joint moet roken voor je het goed gaat vinden.

   1. Helemaal akkoord. Ik vind het een zeer mooi nummer en dit genre hoort bij Spanje. Wie wordt hier nu niet vrolijk van ! Ik zal alvast vanuit België voor hem stemmen..

  1. Het leukste nummer van de avond is gewoon gekozen door het publiek, niet de beste zanger van de groep maar wel het vrolijkste nummer en juist simpele en vrolijke nummers scoren vaak hoog.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken