Nieuw record aantal positieve coronatests in Spanje: 44.357 in 24 uur tijd

Nieuw record aantal positieve coronatests in Spanje: 44.357 in 24 uur tijd
Beeld: 123rf

Nieuw record aantal positieve coronatests in Spanje: 44.357 in 24 uur tijd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft op donderdag 21 januari 2021 opnieuw haar eigen record verbroken wat betreft positieve coronatests in 24 uur tijd. De afgelopen twee weken worden er elke dag recordcijfers geregistreerd en liggen de aantallen veel hoger dan het oude record van 25.595 positieve coronatests wat op 30 oktober 2020 werd geregistreerd.

Terwijl er van donderdag op vrijdag 44.357 nieuwe positieve coronatests bijkwamen steeg het totaal naar 2.456.675 positieve coronatests sinds aanvang van de corona-crisis in Spanje.

Er kwamen in een etmaal ook opnieuw 404 nieuwe corona-doden bij waardoor dat de afgelopen 7 dagen gestegen is met 1.285 corona-doden en sinds aanvang van de corona-crisis is gestegen naar 55.041 officieel geregistreerde corona-doden.

Na het einde van de feestdagen is het aantal corona-besmettingen, positieve coronatests, sterfgevallen, ziekenhuis- en ic-opnames aan het stijgen en heeft Spanje op dit moment te maken met een corona-incidentie van 795 op 100.000 inwoners de afgelopen 14 dagen.

Op dit moment liggen er 24.542 Covid-patiënten in ziekenhuizen waarvan 3.734 op de intensive care afdelingen. In zeven dagen tijd is het aantal ziekenhuispatiënten met 6.715 en het aantal ic-patiënten met 532 gestegen in Spanje. 

Er zijn echter regio’s waar de druk op de UCI (ic) veel hoger is dan in de rest van het land, zoals in de La Rioja (60%), Valencia regio (57,5%), Catalonië (47,7%), Madrid regio (46%) en de Balearen eilanden (43,3%) van alle ic-patiënten Covid-patiënten zijn.

In het hele land is de druk op de intensive care afdeling 36,28% en dat op de ziekenhuisbedden met Covid-patiënten 20,9%.

Volgens de cijfers van het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid zijn er tot nu toe van de 1.346.100 beschikbare corona-vaccins er inmiddels 1.103.301 gebruikt en hebben 49.056 personen inmiddels de tweede dosis ontvangen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.