Search
menu
Search

Veertien meter lange walvis aangespoeld op strand van Estepona aan de Costa del Sol

Veertien meter lange walvis aangespoeld op strand van Estepona aan de Costa del Sol
Beeld: @AytoEstepona / twitter

Veertien meter lange walvis aangespoeld op strand van Estepona aan de Costa del Sol

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Donderdag is een 14,4 meter lange en acht ton zware walvis aangespoeld op het strand Estepona aan de Costa del Sol in de provincie Málaga. De walvis werd door een vroege wandelaar op het Playa de La Rada strand opgemerkt waarna meteen 112 werd gebeld. Niet veel later is de gemeente begonnen met de werkzaamheden om de walvis weg te halen.

De melding kwam ‘s morgens binnen, er lag een dode walvis op het Playa de La Rada strand in Estepona. De gemeente kwam meteen in actie maar het duurde tot 13 uur voordat men met de werkzaamheden kon beginnen om de acht ton zware walvis weg te halen, een heel karwei. Rond 16 uur was men klaar en kon de walvis overgebracht worden naar het Centro de Recuperación de Especies Marinas Amenazadas de Málaga (CREMA) voor autopsie en onderzoek.

Na de eerste autopsie kon men concluderen dat de mannelijke vinvis (rorcual común) aan een natuurlijke dood is overleden, 14,4 meter lang en 8 ton zwaar was. Het lichaam van de walvis lag waarschijnlijk al lange tijd in het water want deze was er slecht aan toe met overal loshangend vel en aangevreten door de meeuwen. Men denkt dat de walvis al minstens 10 dagen dood is.

Dat een walvis aanspoelt op een Spaans strand is niets nieuws want er zijn immers 30 verschillende soorten walvissen en potvissen die nabij de Spaanse kust of in de zee wat verder weg van de kust te zien zijn. Walvissen zijn te zien voor de kust van Catalonië, nabij de Balearen eilanden, in zee bij de Comunidad Valenciana, in Andalusië, langs de kust van de Atlantische Oceaan in Galicië, Cantabrië of Baskenland en natuurlijk bij de Canarische Eilanden. Meer daarover lees je HIER op onze website SpanjeWeetjes.nl

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?