CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (8)

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (8)
Beeld: ingezonden

CamperVerhaal: Ons Spaanse leven in een camper (8)

INTRO: Han & Ryan wonen al 2,5 jaar in het centrum van Malaga als ze in mei 2023 een camper kopen. Dit beviel zo goed dat ze direct doorgereisd zijn naar Noorwegen. Het vrije leven in een camper gaf ze ook een andere kijk op het anders zo mooie Malaga. Het was veranderd in een toeristische hotspot waarin ze zich niet meer thuis voelden. Uiteindelijk besluiten ze om begin december huis en haard te verlaten en hun leven in de camper voor te zetten, zonder bestemming, maar in de hoop een plek te vinden waar ze zich willen settelen. Volg hun belevenissen met de camper en hun zoektocht naar een nieuwe bestemming.

Regelmatig krijgen wij vragen of opmerkingen van andere camperaars via Polarsteps over onze manier van reizen. Zo was er deze week een bericht van iemand die concludeerde dat wij de camper zo vaak onbeheerd achterlaten. En dan klopt, want wij staan nooit op een camping en trekken er elke dag op uit. 

Wij begrijpen juist niet helemaal goed waarom mensen op een camping staan, want volgens ons heeft een camping, als je helemaal zelfvoorzienend bent, geen toegevoegde waarde. Vooral omdat wij vinden dat de mooiste plekken om te staan juist de niet campingplaatsen zijn. Dit kan natuurlijk alleen als je geen stroom nodig hebt. In onze camper werkt alles op 12 volt en we hebben lichtpanelen, dus ook op minder zonnige dagen laadt de accu op. Natuurlijk moet er af en toe water getapt en geleegd worden, maar dat doen we en route.

Nu maakten we ons in het begin ook wel wat zorgen om de camper alleen te laten. In de camperapps (bij camperaars bekend) werd gewaarschuwd voor inbraak in de buurt van Valencia. Dus vonden wij het toen een minder goed idee om deze wijze raad in de wind te slaan en zijn op een camping gaan staan, die overigens erg mooi was en die met de metro een goede verbinding had met Valencia. Voor de camperaars die willen weten welke camping;  P4N #11461.

Wij raakten op deze camping in gesprek met wat Nederlanders die ons vertelden dat tegenwoordig iedereen een hondenbak bij zijn camper heeft staan, ook mensen zonder hond. Hondenbak? Ja, want een hondenbak zou een goede manier zijn om je stulpje te beschermen tegen gespuis. En dat dit zo is, werd direct bevestigd door een stel Duitsers die op de desbetreffende camping, inderdaad een hondenbak hadden staan en geen hond bij zich hadden. We vonden dit al vreemd, maar dachten toen, het zal wel!

Dus als wij geen hondenbak hebben en alle anderen wel, dan moet je wel, anders is jouw camper alsnog de sjaak. Of er een hondenbak bij onze camper staat? De bak ligt nog steeds in het portier en is er nooit meer uitgekomen. We voelden ons er toch wat ongemakkelijk bij, want stel dat ze ’s nachts aan je deur staan te rammelen, moet je dan ook gaan blaffen? Misschien kan de bak dienen als frisbee, dan hebben we er nog wat aan 😉

Voor wie wil weten waar wij de gehele week uithangen, volg ons op polarsteps.

‘Ons leven in een camper’ vertelt het verhaal van Han & Ryan die hun appartement in Málaga verhuren en besluiten door Spanje en Europa te reizen met hun nieuwe campervan. Volg hun avonturen in onze SpanjeVerhalen, of lees hun reisverslagen op Polarsteps.

Ga naar de inhoud