skip to Main Content

Almería wil ook meedoen met het cruiseschip toerisme

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALMERÍA – (Redactie) De cruise sector is groeiende en de stad en provincie Almería wil daar nu ook een graantje van meepikken. In april aanstaande zal de eerste cruise vanuit de haven van Almería vertrekken voor een reis rond de middellandse zee. De Iberocruceros Grand Celebration met aan boord bijna 2.000 passagiers zal vanuit Almería richting Valencia, Marseille, Ajaccio en Ibiza varen om zes dagen later in de haven van Valencia te eindigen.

Volgens Trinidad Cabeo, de presidente van de Almería haven autoriteiten, geeft aan dat Iberocruceros gekozen heeft voor Almería vanwege de strategische ligging voor deze korte cruises rondom de middellandse zee. Voor de haven van Almería is dit goed nieuws aangezien de stad op deze manier wellicht mee kan gaan doen met de alsmaar stijgende toeristensector van het cruisetoerisme.

Het cruisetoerisme is een van de weinige sectoren binnen het nationale toerisme wat niet te lijden heeft onder een economische crisis. Ondanks de problemen in de sector zag het cruise toerisme het aantal passagiers met 48% stijgen.

Havens van Andalucía

De groei in de cruise sector kan alleen maar bevestigd worden door de havenautoriteiten van Málaga waar gedurende 2010 maar liefst 659.123 passagiers aan wal kwamen, 35% meer dan het jaar daarvoor in 2009. Dankzij deze stijging is de haven van Málaga nu Spanje’s vierde grote cruisehaven, daarmee de plaats van het eiland Gran Canaria overnemend. Op de nummer een positie blijft Barcelona staan gevolgd door de Balearen (Mallorca en Menorca) en Tenerife. In Andalucía ontvingen de havens van Almería, Cádiz, Motril, Sevilla en Málaga samen 1.065.903 passagiers, 15% van het Spaanse aantal cruisepassagiers wat op 7,1 miljoen ligt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend