skip to Main Content

Spaanse Non verspreidt ontslag klooster via Facebook

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TOLEDO – (Diana Vilé) De Spaanse non, María Jesús Galán, al 35 jaar woonachtig in de gesloten Katholieke Orde van Santo Domingo el Real in Toledo is er niet langer welkom. De 54-jarige non werd vorige week op staande voet ontslagen. María stond in de Orde bekend onder de naam “Sor Internet”. Dat meldde de Spaanse media onlangs.

De zuster uit Toledo liet het er niet bij zitten. Via Facebook bracht ze iedereen op de hoogte van haar ontslag. “Vandaag hebben ze me ontslagen uit het klooster. Enkele zusters waren jaloers op me en maakten me het leven in het klooster onmogelijk. In goed overleg is daarom besloten mij te schorsen.”

María Jesus Galán was in het klooster verantwoordelijk voor de archivering van religieuze boeken. Na 24 jaar strijd te hebben geleverd voor een moderner opslagsysteem, kreeg ze het toch voor elkaar. Het klooster kocht een computer om alle bestaande boeken en documenten te categoriseren. María Jesús deed al het werk. Er ontstond hevige jaloezie tussen de zusters.

De aartsbisschop uit Toledo, Braulío Rodríquez Plaza, gaf aan dat de zuster niet ontslagen is, maar verlof heeft gekregen om te mediteren. Hij geeft aan dat de zuster niet ontslagen is vanwege haar internetgebruik. De zuster zou zelf besloten hebben een time-out te willen nemen.

Inmiddels heeft de voormalig non een groot aantal virtuele vrienden op Facebook en Twitter, die haar steunen. De non verheugt zich op haar nieuwe leven. Eindelijk kan ze haar droom waar gaan maken om New York en Londen te leren kennen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend