skip to Main Content

XtraFM en Hallo slaan handen ineen aan de Costa Blanca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Else Beekman) Op maandag 21 februari zal een nieuwe Nederlandstalige radiozender de ether in gaan. Deze zender is door zijn lokale informatieve karakter enerzijds, te vergelijken met een regionale omroep zoals in Nederland en België elke provincie die heeft en waarbij de nadruk op actualiteiten, achtergronden en gesprekken ligt. Aan de ander kant wordt een belangrijk deel van de programma-inhoud geleverd door de Wereldomroep. De zender zal de toepasselijke naam Hallo Nieuwsradio krijgen.

Krachtig duo

Kees Nijssen is geen onbekende in de radiowereld in Spanje. In 2002 begon hij aan de Costa Brava XtraFM. Terwijl Ronnie de Vree actief was met radio in Nederland. In 2005 zijn ze samen ¨XtraFM Costa Blanca¨ gestart.

Het is een voordeel dat we beiden eigenaar zijn. Immers, als je een bedrijf hebt dat je erg leuk vindt ben je er 24uur per dag mee bezig. We voeden elkaar regelmatig met ingevingen en voorzetjes via e-mail en ping’, aldus Kees Nijssen.

Dat uit die sinergie regelmatig nieuwe ideeën ontstaan bleek ook vorig jaar toen het duo met de jazz/lounge-zender JFK kwam. ´Mensen roepen altijd dat er met Jazz geen droog brood valt te verdienen, maar wij bewijzen dat daar wél vraag naar is. Als je Jazz een beetje mooi verpakt en je maakt het hipper dan zetten mensen het vaker op.’ En het werkt: Wie in Albir of Altea loopt zal in veel restaurants JFK op horen staan. ‘Veel mensen zeggen tegen me: Ik luisterde vroeger altijd naar XtraFM, maar nu luister ik ook naar JFK.´ Dat is leuk te horen.’

Joint Venture

Enige tijd geleden ontstond het idee voor een gesproken woord zender. De basis was om 2 uur per dag een programma met alleen gesproken woord uit te zenden. Maar hoe verpak je zoiets? Deze vorm van radio maken bestaat nog niet in de regio en er is veel vraag naar. Toen kwam het idee op om de Wereldomroep te benaderen. Ik vroeg hen of we een deel van hun programma´s kunnen uitzenden en zo is het gegroeid.

Wij zijn heel blij dat Nieuwsradio een partner heeft gevonden die geschreven media doet en hier al een enorme naamsbekendheid heeft. De samenwerking tussen Nieuwsradio en Hallo weekblad gaf al snel de naam: Hallo Nieuwsradio. Nieuwsradio verzorgt de infrastructuur en de techniek en Hallo zorgt voor de promotie en deel van de content.

Talkradio

Kenmerkend voor de nieuwe radiozender is dat het gericht is op het gesproken woord. Het is een bewuste keuze om terug te keren naar de basis van het radio maken. ‘Als je gesprekken onderbreekt door muziek dan verlies je de aandacht van de luisteraar. Het is juist de uitdaging om die aandacht zo lang mogelijk vast te houden. Als dát lukt maak je mooie radio.’

Als de muziek echter iets toevoegt aan het programma dan zal het in Hallo Nieuwsradio uiteraard ten gehore gebracht worden. Zo zal er in het programma ‘de verdieping’ bijvoorbeeld genoeg ruimte zijn om een gast te laten vertellen over een bepaalde band met een artiest of nummer. Het voegt iets toe aan het gesprek als de luisteraar na dat persoonlijke verhaal het nummer hoort.

Presentatoren & programma’s

Er is bewust gekozen voor mensen die uit de regio komen. Bovendien is de programmering erg divers. ‘We willen als radiozender graag de hele bevolking van de Costa Blanca weerspiegelen´, zeggen Nijssen en Rufi.

Naast ´De Verdieping´ met Max Rufi en ´Vrouwen aan de Costa´ met Anja Meijer, zal Hallo auteur Walter Matthijssen (de Financiële Hallo) wekelijks de gastheer zijn van het programma ´Business Hour´en presenteren Jaap van Kluijven en Frans van der Beek namens ‘World Wide Wheel’ wekelijks de ´Culinaire Cirkel Costa Blanca´, ´Weet Wat het Waard´ is in Spanje en Zorg en Welzijn in Spanje. De programma’s van Van Kluijven en Van der Beek bestaan uit informatie en interviews afgewisseld met muziek.

Tenslotte staat de bekende radio personality, aan de Costa Blanca, Peter Dieckmann in voor een programma. Nijssen: ‘Het is voor mij erg speciaal dat Dieckmann aan Hallo Nieuwsradio meewerkt. Begin jaren tachtig las ik in de Panorama een artikel over Radio Benidorm waar Peter Dieckmann elke dag een programma presenteerde. Ik was op dat moment een jaar of 18 en dacht: ‘Dat wil ik ook!’

Programmering en Frequentie

Het programma overzicht van Hallo Nieuwsradio zal vanaf volgende week dagelijks te vinden zijn in de Hallo TV-bijlage. Daarin treft u ook de programmering van bovenstaande programma’s aan, die dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur vanuit de studio in Alfaz del Pi live worden uitgezonden.

Hallo Nieuwsradio is te beluisteren aan de Costa Blanca op 90.8FM.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend