skip to Main Content

Zal Barcelona in de toekomst geen Formule 1 meer hebben?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Er is op dit moment veel twijfel ontstaan of Barcelona de komende jaren nog de Formule 1 zal mogen verwelkomen. Artur Mas, de nieuwe president van de Catalaanse overheid, vertelde tegen de krant El Pais dat het nog lang niet vast staat of Barcelona ook in 2013 een race zal organiseren. In ieder geval gaan de races in 2011, van 19 tot en met 22 mei aanstaande en 2012 gewoon door, aldus Artur Mas.

“Er zal dit jaar en in 2012 sowieso een Formule 1-race gehouden worden, maar we zijn nog aan het onderhandelen voor 2013 en de jaren daarna.” zei hij dit weekend op het Circuit de Catalunya. “Ik hoop dat de Formule 1-teams ook in de toekomst naar hier terugkeren, maar dat hangt onder meer af van de economische situatie van ons land en hoe de financiële resultaten zijn van dit Formule 1-evenement.” begon Mas.

“We moeten niet gek doen; iedereen weet hoe duur zo’n evenement is. Het is niet bepaald goedkoop, maar de autosport is een sector dat onze economie draaiende houdt. Ik zal mijn best doen, maar ik kan niets beloven. Ons budget zal sowieso slinken.”

Voorlopig zou Barcelona tot eind 2016 al een contract hebben met de Formule 1, maar volgens Mas betekent dit niet automatisch dat de race tot dan veilig is.

“We zitten in een periode van budgettaire beperkingen en dat zal sowieso een negatief effect hebben op het organiseren van een Formule 1-race. Er komen twee zeer moeilijke jaren aan, maar als we hier heelhuids uit komen, denk ik dat de toekomst veel rooskleuriger zal zijn.”

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend