skip to Main Content
Investeerders in zonne- en windenergie willen Spaanse regering aanklagen

Investeerders in zonne- en windenergie willen Spaanse regering aanklagen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Buitenlandse investeerders in zonne- en windenergie denken er aan om de Spaanse overheid aan te klagen voor het uitvallen van de subsidies. Mede dankzij deze overheidsgelden was Spanje jarenlang een geliefd land om te investeren voor buitenlandse ondernemingen. Dat bleek ook een groot succes te zijn aangezien een groot deel van Spanje’s stroom uit hernieuwbare bronnen wordt gehaald.

Dankzij de slechte economie den vele bezuinigingen van de Spaanse overheid is er geen geld meer om subsidies te geven ter stimulatie van de zonne- en windenergie en overige milieu vriendelijke stroomverwekkers. Er wordt zelfs gesproken over het intrekken van subsidies met terugwerkende kracht en dat gaat veel buitenlandse investeerders te ver.

Minister

Volgens de minister van industrie en milieu José Manuel Soria was ingrijpen noodzakelijk aangezien de royale subsidies die werden gegeven niet in verhouding staan met de werkelijkheid. Mede door het bewust laag houden van de elektriciteitsprijs is er een enorm tekort opgebouwd van meer dan 28 miljard euro. Dit kan voor een deel worden opgelost door subsidies in te trekken.

Volgens de buitenlandse investeerders is dat echter niet conform de contracten die er zijn afgesloten. Veel van hen hebben zich gebundeld en zullen gezamenlijk via het advocatenbureau Allen & Overy een aanklacht indienen tegen de Spaanse overheid. Het advocatenbureau vermoedt dat er nog meer claims binnen zullen komen aangezien er veel buitenlandse investeerders, met name uit de Verenigde Staten, Japan en de Verenigde Arabische Emiraten, geld hebben geïnvesteerd in Spanje – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken