skip to Main Content
Toeristische aanbieder Orizonia vraagt faillissement aan met 4.000 werklozen

Toeristische aanbieder Orizonia vraagt faillissement aan met 4.000 werklozen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Een van Spanje’s grootste toeristische groepen Orizonia heeft deze week een vrijwillig faillissement aangevraagd waardoor dankzij een werkgelegenheid verordening (ERE) tot wel 4.000 mensen hun baan kunnen en zullen kwijtraken. De groep is van plan om alleen het vliegdeel onder de naam Orbest en enkele reisbureaus onder de naam Vibo Viajes te behouden waardoor zo’n 1.500 mensen hun banen niet zullen kwijtraken.

Een van de doelen van Orizonia op dit moment is om de verschillende bedrijfsonderdelen in delen te verkopen waardoor wellicht toch banen behouden kunnen worden. De groep is schijnbaar al maanden in overleg met verschillende investeerders en geïnteresseerden voor de overname van verschillende sectoren van het bedrijf.

Zo heeft het bedrijf nu al voor elkaar gekregen om een deel van het luchtvaartbedrijf Orbest te verkopen waardoor 800 banen behouden kunnen worden. Het schijnt hierbij te gaan om de Barceló groep, geen onbekende in Spanje op het gebied van hotels, reisbureaus en andere toeristische diensten.

Wat de bedoeling verder zal zijn in verband met de andere afdelingen van het moederbedrijf Orizonia is op dit moment nog onbekend. Gedurende de komende dagen zal er ongetwijfeld meer bekend worden gemaakt over eventuele overnames of nu juist niet – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken