skip to Main Content

Nieuw … WikiPaella om het oorspronkelijke Valenciaanse recept te beschermen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – Een groep inwoners en vrienden van de regio Valencia heeft een nieuwe website in het leven geroepen, WikiPaella. Op dit nieuwe online platform wil men de oorspronkelijke recepten en ingrediënten van de Paella verdedigen en bevorderen, iets wat uit de regio Valencia komt. Daarnaast roept men de restaurants op om samen met hen de oorspronkelijke paella te verspreiden aan de wereld.

Op het samenwerkingsplatform WikiPaella bevordert men de authentieke Valenciaanse Paella en kunnen gebruikers vragen stellen over de recepten en ingrediënten. Deze zijn van oorsprong Olie, water, zout, rijst, tomaat, sperziebonen, lima bonen, kip, konijn en saffraan. Als extra kan daar dan rozemarijn, eend, knoflook of tavella aan worden toegevoegd, dit is afhankelijk van het gebied waar de Paella vandaan komt.

Op WikiPaella wil men de voortdurende aanvallen op het oorspronkelijke recept van de Valenciaanse Paella, zoals rijst met chorizo, erwten of vis, bestrijden en verspreiden aan de wereld wat de echte Paella is. Op deze pagina wil men uiteindelijk ook een lijst gaan plaatsen met daarop restaurants in de deelstaat Valencia die zich houden aan de authentieke Paella gerechten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend