Is Benidorm de ideale “bikefriendly” stad die ze graag wil zijn?

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BENIDORM – Recent lazen we een artikel dat Benidorm zichzelf presenteert op diverse toeristen beurzen als “bikefriendly” stad ofwel “fietsvriendelijke” stad. Nu zijn wij van de redactie niet zo bekend in Benidorm en dus stellen wij die vraag aan de inwoners en regelmatige bezoekers van Benidorm en omgeving. Is Benidorm echt zo fiets vriendelijk als ze zeggen of valt dat wel mee?

Fietspaden

Dit jaar nog wil Benidorm 50 kilometer aan fietspaden hebben waardoor zo’n beetje elk deel van de populaire kustplaats op de fiets te bereiken is. De fietspaden gaan van de ene kant van de badplaats naar de andere kant en er zijn ook verbindingen met andere nabijgelegen badplaatsen zoals Alfaz del Pi en Villajoyosa. Als het aan de gemeente ligt komen er alleen maar meer fietspaden bij in de toekomst. Recent is men ook begonnen met de installatie van zogenaamde fietsparkings die op strategische punten neergezet worden en waar een fietser zijn/haar fiets kan stallen.

VRAAG: Zijn de fietspaden in Benidorm echt zo goed? Zijn er genoeg? Zijn ze goed aangegeven en afgescheiden van de normale weg? Zijn ze goed onderhouden? etc.

Openbaar verhuur systeem

Benidorm heeft al enkele jaren de inmiddels populaire fietsverhuur service BiciDorm in gebruik, een vorm van openbaar vervoer maar dan op de leen/huurfiets. Met dit systeem kun je gebruik maken van de meerdere fietsenstallingen in de stad waar fietsen staan die men voor een bepaald bedrag mee kan nemen en weer bij een andere fietsenstalling kan achterlaten. Dat systeem is inmiddels in praktisch heel Spanje geïntroduceerd maar in de meeste gevallen is dat alleen voor de inwoners van een stad. In het geval van Benidorm kan iedereen gebruik maken van de fietsen. Gedurende de eerste jaren waren er 200 fietsen maar dat aantal is inmiddels opgelopen naar 400 fietsen of meer. Prijzen lopen uiteen van 4,55 euro per dag tot 30 euro per jaar (ex BTW) en men kan zich op deze website inschrijven voor de service.

VRAAG: Wie heeft er ervaring mee? Werkt het systeem goed? Zijn de fietsen goed onderhouden? Zijn er genoeg fietsen te vinden? etc.

Wielrenners

Benidorm is ook populair bij de amateur en professionele wielrenners die de milde winters gebruiken om zichzelf voor te bereiden op het nieuwe fietsseizoen of gewoon genieten van de omgeving en de vele fietsmogelijkheden. Op deze pagina kun je diverse routes zien die door amateurs op Wikiloc zijn geplaatst en aanbevolen worden.

In Benidorm worden ook veel wielerwedstrijden gehouden, zoals de Luis Puig Trofee, de Ronde van La Marina, etappes van de Ronde van de Regio Valencia, de Vuelta van Spanje, etc., alsmede talrijke fietstochten waarvoor jaar na jaar vele wielrenners samenkomen.

VRAAG: Wie heeft er ervaring als wielrenner in Benidorm? Zijn er mooie routes te rijden? Hoe is de veiligheid en de relatie met de autorijders op de wegen? etc.

Hotels

Om het fietstoerisme te promoten zijn er diverse hotels die zichzelf “Bikefriendly” noemen. Op deze website staan onder andere Bike Friendly Hotel RH Victoria, Hotel La Estacion, Marconfort Essence, Melia Villaitana en RH Royal. Deze hotels hebben meestal speciale ruimtes waar de gasten fietsen kunnen stallen, iets waar grotere groepen wielrenners graag gebruik van maken. Ongetwijfeld zullen er nog wel meer hotels zijn in Benidorm en omgeving die fietsvriendelijk genoeg zijn.

VRAAG: Wie heeft er ervaring met deze hotels en zijn ze echt zo “Bikefriendly” als ze zeggen? Zijn er nog andere hotels die graag fietsers als gasten hebben? Zijn er B&B’s die ook “Bikefriendly” zijn?

Zo zie je maar weer, genoeg vragen over Benidorm en het fietsen en het zou voor veel SpanjeVandaag lezers interessant zijn als “Benidorm experts” ofwel Nederlanders en Belgen die veel in Benidorm komen of daar wonen hun mening zouden geven en de vragen beantwoorden door een reactie te plaatsen onder dit artikel. Onze dank en die van de fietsliefhebbers en Benidorm-gangers is groot 🙂

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.